CoolStuff moderniserar sin e-handel med ny headless e-handelsmotor från Jetshop
Hem E-HANDEL CoolStuff moderniserar sin e-handel med ny headless e-handelsmotor från Jetshop

CoolStuff moderniserar sin e-handel med ny headless e-handelsmotor från Jetshop

Publicerat av: Redaktionen

CoolStuff har tidigare själva stått för utvecklingen och driften av sin e-handel.

För att effektivisera och förbättra sina lösningar och skapa smidigare flöden ska företaget satsa nytt på sin e-handel – i resan står Jetshop för plattformen och Hyperlab för front-end ramverket Crown. 

CoolStuff har sedan starten 1999 med framgång försett människor med unika produkter i olika kategorier – förra året omsatte företaget över 200 mkr. Tidigare har drift och utveckling av deras e-handel skett utifrån egna utvecklingsresurser, men för att öka deras tillväxt har de beslutat att göra en omfattande nysatsning på sin e-handel med fokus på Best of Breed, där man valt ut de starkaste e-handelskomponenterna.

– CoolStuff har alltid varit framtidsorienterade gällande vårt produktsortiment. Gällande e-handel har vi klarat oss genom att traditionellt sköta all drift och utveckling själva. Nu har vi vuxit till den grad att vi behöver mer effektiva och smidiga lösningar för att växa ytterligare. Jag är glad över det nya samarbetet och ser fram emot att få jobba med marknadens bästa komponenter för att ta vår e-handel vidare, säger Christian Omander, VD på CoolStuff. 

I partnerskapet valdes Jetshop Commerce som det bästa alternativet för e-handelsmotor och front-end ramverket Crown, utvecklat av Hyperlab, valdes för att bygga själva sajten. Jonatan Svennberg, VD för Hyperlab, ser fram emot att vara en del av CoolStuffs arbete med att sprida glädje och inspirera andra! 

– Med Crown och Jetshop Commerce får CoolStuff marknadens absolut snabbaste front-end lösning. Jetshops headless-erbjudande har flugit lite under radarn, så det känns väldigt roligt att CoolStuff valde Jetshop och att vi får leverera ännu en headless-lösning tillsammans, fortsätter Jonatan. 

Jetshop ansvarar för e-handelsmotorn, lokala konfigurationer för CoolStuffs respektive marknader och integrationer till valda komponenter i ekosystemet. CoolStuff ska fortsatt sköta drift av frontend på egen hand. Jetshops vice VD och produktchef, Kristofer Hillhammar, ser fram emot att ta e-handeln till nya höjder tillsammans med partners och utifrån den funktionalitet Jetshop erbjuder. 

– De flesta projekt som byggs på Jetshop Commerce nyttjar vår Frontend Jetshop Flight även om vår plattform är helt API-baserad. Det är extra kul att CoolStuff väljer att köra en annan frontend och drifta den på egen hand. Det visar på flexibiliteten i vårt headless-erbjudande som en viktig del i en Best of Breed-paketering. Vi har flera färdigpaketerade konnektorer som CoolStuff har tillgång till, vilket betyder att de inte behöver bygga allt själva. Det blir en spännande resa, och jag ser fram emot ett riktigt bra projekt och en lyckad lansering.

I paketeringen ingår förutom Jetshop som e-handelsmotor och Crown som front-end ramverk, även Voyado för lojalitet, Findify för personalisering, Klarna för betalningar, Flowbox för användargenererat innehåll och Yotpo för betyg och recensioner. En Best of Breed-paketering i toppklass. 

Relaterade Artiklar