Conrad erbjuder nu kontakter från Molex
Hem NYHETER Conrad Sourcing Platform erbjuder nu kontakter från Molex

Conrad Sourcing Platform erbjuder nu kontakter från Molex

Publicerat av: Redaktionen

Elektronikkomponenter från ett och samma ställe:

Det omfattande sortimentet på Conrad Sourcing Platform har nu utökats med kontakter från Molex

  • Professionella anslutningslösningar för Europa
  • Distributionssamarbetet börjar med över 4 000 produkter
  • Med Molex har Conrad fått ytterligare ett världsledande varumärke i sitt produktutbud

Conrad fortsätter sin strävan mot att bli den ledande europeiska inköpsplattformen för teknisk utrustning och distribuerar nu även kontaktlösningar från Molex. Det amerikanska företaget Molex är en av de största tillverkarna av kontakter i världen. I rollen som global leverantör av anslutnings- och elektroniklösningar fokuserar de på kvalitet och innovation.

“Conrad Sourcing Platform med fler än 750 000 produkter i sortimentet erbjuder redan enkel, snabb och heltäckande inköp från ett och samma ställe. Produktsortimentet från Molex kompletterar optimalt det breda såväl som specialiserade sortimentet för proffs inom elektronik, industri, automation och IT”, säger Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier Strategy hos Conrad Electronic, om samarbetet.

Paul Keenan, Director Distribution Europa på Molex, är också övertygad om fördelarna med Conrad som ny distributör för Europa: “Med Conrad som tillförlitlig samarbetspartner, speciellt vad gäller B2B-kunder, når vi ut med våra lösningar till en stor grupp professionella användare i industri- och elektroniksektorn och kan därmed uppnå större närvaro på den europeiska marknaden.”

För närvarande finns över 4 000 Molex-artiklar tillgängliga på Conrad Sourcing Platform, inklusive USB-C och Molex Easy-On FFC/FPC-kontakter. USB-C-kontakterna och uttagen har utformats för 5 ampere ström och är lämpliga för dataöverföringshastigheter på upp till 40 Gbit/s. De vertikala, utanpåliggande och infällda uttagen erbjuder många alternativ för lödning och montering.

Conrad erbjuder nu kontakter från Molex

Även svetsade former finns tillgängliga. Med sina högtemperaturbeständiga formsprutade höljen av nylon har de även nödvändig mekanisk hållfasthet. Även Super-Fine-Pitch- och Mini FFC/FPC-kontakterna är extremt mångsidiga med ZIF-, non-ZIF-, skjutreglage-, front och back-flip, samt FPC-to-board-varianter. De står också för hög tillförlitlighet och snabb dataöverföring.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar