Hem E-HANDEL Centiro och Zalando i samarbete för att stötta lokala handlare under coronakrisen

Centiro och Zalando i samarbete för att stötta lokala handlare under coronakrisen

Publicerat av: Redaktionen

Mitt under pågående coronakris stårt det klart att butikshandeln är kraftigt påverkad.

Centiro och Zalando i samarbete för att stötta lokala handlare under coronakrisen 3Med nedstängning och karantän i många länder och vikande försäljning som följd, kämpar handlare för sin överlevnad.

Med sina molnbaserade transport-och leveranslösningar hjälper Centiro modejätten Zalando att ansluta fysiska butiker till sitt Connected Retail-program. Detta sker nu i en allt högre hastighet.

”COVID19-utbrottet har ställt retail-branschen inför helt nya utmaningar. Vi är stolta över att få hjälpa vår mångåriga partner Zalando med sitt Connected Retail program och nu vara del av den snabba uppskalning som sker.”

”Anslutna butiker kan med lösningen koppla upp och använda ett etablerat nätverk av leveransmöjligheter och samtidigt dra fördelar av Zalandos starka förmåga att sälja online. Det låter den klassiska butiken leva i symbios med progressiv online retail. Två världar samverkar på ett sätt som är bra för alla parter med konsumenten i fokus. Det är hållbar innovation och en lösning som ger möjlighet för fler butiker att överleva, speciellt med Zalandos generösa gest i Corona-krisens spår. Jag ser det som ett inspirerande exempel på hur man blir starkare genom att verka tillsammans.” säger Niklas Hedin, CEO Centiro.

Med Connected Retail-programmet öppnar Zalando upp sin online-plattform för fysiska butiker som får möjlighet att leverera order direkt från sin butik via Zalandos leveransnätverk. Programmet erbjuds till alla handlare med fysiska butiker och har hittills lanserats i Tyskland och Nederländerna. För att stötta sina partners än mer tar Zalando ingen provision på tjänsten. Dr Carsten Keller, VP Direct-to-Consumer på Zalando SE säger

”Nedstängningen har på ett allvarligt sätt påverkat fysiska butiker runtom i Europa. Med vårt Connected Retail-program vill vi dra vårt strå till stacken och hjälpa till med det vi kan. Vi tar ingen provision på tjänsten och vi ser till att handlarna får sina betalningar snabbt. Under de senaste veckorna har vi fått hundratals förfrågningar från handlare som vill ansluta sig till programmet. Med Centiro har vi en kompetent samarbetspartner som möjliggör för oss att onboarda nya butiker snabbt”

Relaterade Artiklar