Centiro får guld i hållbarhet av EcoVadis
Hem NYHETER Centiro får guld i hållbarhet av EcoVadis

Centiro får guld i hållbarhet av EcoVadis

Publicerat av: Redaktionen

Centiro, ledande innovatör av molntjänster för hantering av leveranser inom e-handel, logisitik och industri, har uppnått guldnivå i en värdering avseende hållbarhet genomförd av den obereonde organisationen EcoVadis.

Centiro får guld i hållbarhet av EcoVadis 2“Vi vill vara ett inspirerande exempel på hur engagerat och systematiskt arbete inom hållbarhet och CSR skapar verkliga och hållbara resultat – en samordnad satsning som bidrar till ett bättre samhälle. Vi har byggt in hållbarhetsarbetet i vårt ledningssystem för att säkerställa att vi systematiskt levererar värde utöver förväntan och krav”, säger Centiros VD Niklas Hedin.

EcoVadis har värderat hur väl Centiro har integrerat principerna för hållbarhet i sitt affärs- och ledningssystem. Bedömningen är evidensbaserad och täcker affärsetik, arbetsmiljö, miljö- och energipåverkan, upphandling samt viktiga sociala faktorer. EcoVadis internationella experter granskar omfattande mängder information från olika källor för att säkerställa att värderingen blir korrekt.

Centiro genomgick sin första EcoVadisvärdering 2016 och nådde direkt silvernivå. Sedan dess har företaget systematiskt arbetat med återkopplingsrapporten från EcoVadis för att förbättra sitt hållbarhetsarbete ytterligare och genomgår årligen en ny värdering för att bibehålla fokus på dessa viktiga frågor.

“Med EcoVadis värdering kan vi försäkra våra kunder om att vi tar vårt hållbarhetsarbete på allvar. Att vi i år uppnådde guldnivå är beviset på att vi gör rätt”, avslutar Hedin.

Centiro ligger nu bland topp fem procent av de betygsatta företagen globalt inom IT-sektorn.

Relaterade Artiklar