Hem NYHETER CDON i unikt samarbete med Innerstaden Göteborg

CDON i unikt samarbete med Innerstaden Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar CDON, Nordens största marknadsplats, att företaget ingår i ett unikt samarbete med Innerstaden Göteborg.

CDON i unikt samarbete med Innerstaden Göteborg 2

Kristoffer Väliharju, vd på CDON

CDON och Innerstaden Göteborg lanserar tillsammans en lösning för att stötta butiksförsäljningen i innerstaden. Från och med idag erbjuds samtliga mindre butiker som ingår i Innerstaden Göteborgs nätverk att kostnadsfritt börja sälja via marknadsplatsen CDON.

Innerstaden Göteborg erbjuder en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag varav 150 är mindre butiker.

– Flera butiksägare i Göteborgs innerstad märker av att kunder i större utsträckning håller sig hemma och konsumerar via digitala lösningar. Många lokala handlare har utöver den fysiska butiken även utvecklat en digital närvaro. Och nu när kundflödet snabbt förändras på grund av virusutbrottet behövs fler lösningar. Vi är nu glada över att vi hittat ytterligare en försäljningskanal för våra medlemmar via CDON, säger Lena Dalerup från Innerstaden Göteborg.

Handeln online har ökat kraftigt den senaste tiden och nu erbjuds den fysiska handeln en snabb fil ut på nätet via CDON. Med hjälp av extrainsatt personal får butiker nu snabbt stöd att ställa om till digital försäljning. Under hela maj och juni är det helt kostnadsfritt att sälja via CDON Marketplace utan något krav på att binda upp sig. Vidare erbjuds kostnadsfri integration samt fri tillgång till försäljningsverktyget CDON Connect under sex månader framåt.

– På CDON är vi måna om den lokala mångfalden och vi vill hjälpa så många vi kan att trygga sin försäljning via vår handelsplats online. Vi hoppas att vårt initiativ ska stödja butiksägare i Göteborgs innerstad under denna tuffa period, säger Kristoffer Väliharju, VD på CDON.

I april lanserade CDON ett liknande initiativ i samarbete med Malmö City I Samverkan. I Malmö har intresset från lokala butiker att komma igång online varit stort. Organic Beauty på Davidshallsgatan 2 i Malmö är en av dem.

– Det har varit extremt tufft för oss som har mindre butiker i city. Jag säljer ekologiska hudvårdsprodukter och wellnessprodukter och brukar ha en bra tillströmning av kunder men när viruset slog till har det tagit helt stopp. Jag är tacksam för stödet jag har fått och att jag nu kan sälja via CDON online kommer vara avgörande för att vi ska finnas kvar när detta är över, säger Magnhild Åsmundhavn från Organic Beauty.

Relaterade Artiklar