Canon tar 1:a platsen för 15:e året i följd på den globala marknaden för digitala systemkameror
Hem NYHETER Canon tar 1:a platsen för 15:e året i följd på den globala marknaden för digitala systemkameror

Canon tar 1:a platsen för 15:e året i följd på den globala marknaden för digitala systemkameror

Publicerat av: Redaktionen

Canon meddelar att under femtonårsperioden 2003 till 2017* har deras digitala systemkameror upprätthållit förstaplatsen på den globala marknaden.

Canon tar 1:a platsen för 15:e året i följd på den globala marknaden för digitala systemkameror 1

EOS 6D Mark II

Canon utvecklar huvudkomponenterna i sina systemkameror – CMOS-sensorer, bildprocessorer och objektiv – i en strävan efter ”hastighet, komfort och hög bildkvalitet, som är huvudkonceptet för EOS-serien.” Med sitt omfattande sortiment av kameror bemöter företaget effektivt användarnas behov – från nybörjare till yrkesfotografer – med hela 93** olika objektiv i EF-serien.

År 2003, när digitala systemkameror var något helt nytt, lanserade Canon den banbrytande EOS 300D. Denna nyskapande kamera hade ett konkurrenskraftigt pris och en lätt design, den tog ledningen globalt och öppnade upp för tillväxt på marknaden för digitala systemkameror. Ända sedan dess har Canon fortlöpande lanserat många banbrytande produkter, inklusive de professionella EOS 1D- och EOS 5D-serierna, som banade väg för filminspelning med digitala systemkameror. Och Canon har stärkt EOS‑sortimentet genom att fortsatt introducera nya produkter inklusive tillbehör, objektiv och EOS M-seriens kompakta systemkameror.

Under 2017 presenterade Canon EOS 6D Mark II som en del av ett imponerande produktsortiment*** för systemkameror, och därmed nåddes topplatsen på den globala marknaden för femtonde året i rad.

Med den optiska tekniken i centrum fortsätter Canon förbättra sina olika bildbehandlingstekniker, och kombinerar stillbilder, film för att utöka och skapa ett ännu starkare EOS-system för användarnas olika behov. Allt för att marknadsföra och sprida foto- och filmkulturen. Framsteg inom bildbehandlingsteknik innebär att Canon nu öppnar nya uttryckssätt, där struktur, tredimensionella effekter och en känsla av realism kan återskapas i både stillbilder och filmer och ge fantastiska upplevelser.

*Baserat på en undersökning utförd av Canon.
**Inkluderar två extendrar för EF-objektiv och fjorton EF Cinema-objektiv (per den 28 mars 2018).
*** EMEA under 2017 lanserades totalt sex digitala systemkameror: EOS 77D, EOS 800D and EOS M6, EOS 200D, EOS 6D Mark II och EOS M100.

Relaterade Artiklar