I april pluggar Favo in sig på Bzzts leveransplattform
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Bzzt förvärvar Favos leveranskedja

Bzzt förvärvar Favos leveranskedja

Publicerat av: Redaktionen

I veckan blev det klart att Bzzt, bolaget som specialiserat sig på utsläppsfria last mile-transporter av mat, människor och prylar, förvärvar Favos logistikkedja och tar över distributionen av mat ut till Favos kunder.

Favo har tills nu varit en one stop shop för hemlevererad mat – med egna kök, fordon, förare och mjukvara. Men nu väljer de att låta Bzzt ta över leveranskedjan.

I mitten av april pluggar Favos Östermalmsrestaurang in sig på Bzzts leveransplattform. Bzzt (som de senaste två åren skött matleveranser för såväl fristående restauranger och restaurangkedjor som för stora aktörer som Foodora och Bolt Food) lägger härmed ännu en restaurang till listan av partnerföretag.

– Vi har sneglat länge på Favo, och de på oss. Samarbetet startade lite i smyg i höstas med att Bzzt gick in och stöttade upp med vissa av Favos leveranser. Nu kan de koncentrera sig helt på att laga fantastiskt käk medan vi tar hand om leveranserna på vårt vanliga supereffektiva sätt. Alla vinner, även Favos kunder, säger Emelie Holmer, Head of delivery services på Bzzt Sverige.

I april pluggar Favo in sig på Bzzts leveransplattform

I april pluggar Favo in sig på Bzzts leveransplattform.

För Favos kunder blir det ingen märkbar skillnad. Maten beställs fortfarande via Favos app och de flesta av leveranserna kommer även i fortsättningen att köras ut av samma personal, i samma fordon.

Favos förare kommer att bli erbjudna jobb som Bzzt-kurirer och Bzzt tar också över Favos fordon. Men systemet som styr och hela det operationella upplägget kring leveranserna är Bzzts.

– Vi har vårt hjärta i köket. Det är maten och gemenskapen kring matbordet vi ska foka på. Bzzt har en leveransförmåga och kvalitet som gifter sig finfint med all den kärlek vi lägger på käket. Nu pluggar vi in oss på deras system och tar Favo till nästa nivå, säger Oscar Johansson, grundare av Favo.

Till en början ger Favo Bzzt ansvaret för leveranserna från Östermalmsköket. Samarbetet börjar där men avsikten är att Bzzt snart också ska ta över körningarna från Favos restaurang vid Telefonplan.

 

Relaterade Artiklar