Hem NYHETER Bygma förvärvar VA-laget i Boden

Bygma förvärvar VA-laget i Boden

Publicerat av: Redaktionen

Nu tar Bygma ytterligare ett tillväxtkliv och förvärvar VA-laget i Boden.

Bygma förvärvar VA-laget i Boden 2

Årets handlare i Boden, VA-laget, har förvärvats av Bygma. Foto: Bygma

I och med förvärvet stärker bygghandelsföretaget sin redan starka position i Norrland.

VA-laget i Boden har på bara några år utvecklats från VA-specialister till en komplett bygghandel med ett brett sortiment för bygg, takanläggning och markjobb. Tidigare i år vann de utmärkelsen Årets handlare på Näringslivsgalan i Boden, bland annat med hänvisning till den kunniga personalen och sina starka kundrelationer. När ägarna nu väljer att sälja, gör de det till Bygma.

– Vi har varit med om en fantastisk tillväxtresa de här åren och hittat ett vinnande koncept. I det här läget känns det rätt att sälja till en stark ägare för kunna fortsätta att växa.

– Att sälja sitt livsverk till en seriös part med ett mycket gott renommé i branschen, med en stark företagskultur med fokus på kunden och ständig förbättring borgar för fortsatta framgångar samt trygghet för våra medarbetare. Vi uppskattar dessutom att Bygma, liksom vi, värnar om den lokala förankringen, säger Johan Sharma, vd och delägare i VA-laget.

Bygma tar över verksamheten den 1 september 2020. Samtliga anställda går över i anställning hos Bygma i samband med förvärvet. Verksamheten kommer fortsatt att bedrivas i befintliga lokaler i Boden.

– Norrland är en oerhört viktig region för oss, där vi växer starkt. Boden är en på flera sätt intressant ort och det finns påtagliga synergier med vår verksamhet i Luleå. Vi har imponerats av gänget bakom VA-laget som har gjort ett fantastiskt jobb. Vi är glada att nu välkomna dem till Bygma, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma.

Relaterade Artiklar