Bolt förvärvar Tipser och lanserar Remote Checkout
Hem E-HANDEL Bolt förvärvar Tipser och lanserar nu Remote Checkout

Bolt förvärvar Tipser och lanserar nu Remote Checkout

Publicerat av: Redaktionen

Bolt, en ledande leverantör av checkoutlösningar, har idag meddelat sitt förvärv av Tipser, ett techbolag som möjliggör e-handel på vilken digital yta som helst, med huvudkontor i Stockholm med kunder i Europa och Nordamerika.

Syftet med köpet är att förverkliga bolagens gemensamma vision om framtidens e-handel där konsumenter kan checka ut produkter direkt från alla digitala kanaler utan onödiga steg.

84 procent av shoppare letar efter inspiration från minst en social medieplattform innan ett köp, enligt Pew Research Center, och 52 procent av shoppare som är aktiva i sociala kanaler har påbörjat ett inköp via en social medieplattform, enligt Inmar Intelligence. Samtidigt värderas ‘influencer ekonomin’ på 104 miljarder dollar, enligt CB Insights, som även pekar på behovet på bättre monetiseringsverktyg för att ytterligare kunna accelerera tillväxten. Medan ‘social commerce’ ännu är relativt nytt i Europa, har dess popularitet ökat explosionsartad i Asien, som gör att efterfrågan för mer innovativa och sömlösa e-handelslösningar växer i samma takt.

Tipser har under de senaste tio åren utvecklat en unik teknologi för inbäddad e-handel, som möjliggör för konsumenter att köpa produkter direkt på alla sorters digitala ytor — oavsett om det handlar om nyhetssajter, marknadsplatser, sökmotorer, eller sociala medier.

Bolt förvärvar Tipser och lanserar Remote CheckoutBolt kommer att nyttja Tipsers lösningar för inbäddad e-handel, API-fria integrationer mot handlare, och andra headless commerce-funktioner för att förstärka Bolts Remote Checkout-lösning. Med bolagens gemensamma plattform kan publicister enklare hantera konsumentkonton, och inbädda e-handel i ett mycket snabbväxande nätverk av konsumenter, e-handlare och trafikplattformar.

Lanseringen av Bolts Remote Checkout ger:

  • Konsumenter möjligheten att handla produkter direkt från medieinnehåll, sociala nätverk, eller appar med ett klick.
  • Publicister förmågan att konvertera besökare till lojala shoppare genom att inbädda köpbara produkter i innehållet, i stället för att behöva skicka iväg dem till andra sajter via affiliate-länkar.
  • E-handlare ökade intäkter och exponering genom att förvandla publicister, sociala nätverk och andra digitala kanaler till direkta försäljningskanaler.

Med över 10 miljoner konsumenter i Boltnätverket, kommer publicister såsom Bustle, The Zoe Report, Nylon, Elle, Cosmopolitan, Dagens Nyheter, Aftonbladet och InStyle kunna fördjupa relationen med sina besökare. Detta tack vare kraften av Bolts Remote Checkout som omvandlar anonyma besökare till inloggade kontoinnehavare och låter publicister att sälja produkter direkt från innehållet.

“Tipser och Bolt delar det gemensamma målet om att möjliggöra direkt e-handel i alla kanaler. Tipser kan redan hantera transaktioner från alla olika digitala kanaler och vårt förvärv har enorma synergieffekter för Remote Checkout. Tillsammans har vi oändliga möjligheter att bygga framtidens e-handel.” sade Ryan Breslow, grundare och vd för Bolt.

“Det är ytterst ovanligt att hitta en partner med så tydliga synergier i teknik, vision och inte minst kultur. Båda våra företag är grundade kring idén om Conscious Culture som sätter medarbetarnas välmående som vår högsta prioritet, och trots att vi erbjuder olika lösningar idag, så delar vi exakt samma vision om att omvandla alla digitala ytor som så önskar till shoppingdestinationer,” säger Marcus Jacobsson, medgrundare och vd på Tipser. “Genom att kombinera våra styrkor kan vi ge hundratals miljoner konsumenter tillgång till ett säkrare, snabbare och mer bekvämt sätt att handla online. Vi är djupt imponerade av Bolts team och ser fram emot att påbörja den här spännande resan tillsammans!”

“BDG blev tidigare i år partner till Tipser för att lansera ett banbrytande e-handelsinitiativ som omfattar alla våra sajter, och låter våra läsare sömlöst handla produkter direkt från innehållet med Tipsers inbäddbara e-handelsteknologi. Tipsers har varit nyckeln att kunna erbjuda en förstklassig shoppingupplevelse för våra läsare,” säger Jason Wagenheim, President och CRO vid BDG. “Bolts enklicks-checkout samt förmågan att skapa kundkonton som ett komplement till det som vi redan har byggt med Tipser kommer att vara otroligt värdefullt, och vi kommer utöka vår e-handelsstrategi under 2022, både för våra läsare och e-handelspartners.”

I och med förvärvet kommer Bolt inom kort att driva enklicks-checkout upplevelser på digitala ytor runtom i USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Polen, Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

 

Relaterade Artiklar