BluJay Solutions lanserar en global handelsplattform
Hem NYHETER BluJay Solutions lanserar en global handelsplattform

BluJay Solutions lanserar en global handelsplattform

Publicerat av: Redaktionen

BluJay Solutions, en ledande leverantör av global programvara och tjänster för leveranskedjan tillkännager lanseringen av plattformen Augmented Global Trade (AGT), en SaaS multi-tenant-plattform som förbättrar och automatiserar hanteringen av tull- och efterlevnadskrav i hela kedjan för internationell handel.

BluJay Solutions lanserar en global handelsplattform

BluJays Augmented Global Trade-plattform effektiviserar arbetsflödet, minskar riskerna och ökar effektiviteten för internationell handel för logistikleverantörer, transportörer och speditörer som hanterar komplexa tulldeklarationer samt speditörer som behöver ta kontroll över ett nätverk av mäklare och speditörer.

BluJays Augmented Global Trade-plattform utnyttjar företagets innovativa “augmented intelligence” för att ge användarna kraftfulla verktyg, något som gör erfarna handlare ännu effektivare samtidigt som nyare användare snabbare blir effektiva.

“Vår nya Augmented Global Trade-plattform är utformad för att förstärka användarens input och intelligens genom att tillhandahålla ett anpassningsbart arbetsflöde för tull och regelefterlevnad med översikt från en instrumentpanel i en samlad användarupplevelse”, säger David Landau, Produktchef på BluJay Solutions. “BluJays AGT erbjuder en fördel för företag som vill digitalisera och konsolidera de typiska manuella, fristående processer och system som är förknippade med hantering av gränsöverskridande handel.”

Nicolas Ethevenin, Director Product Management, tillägger att AGT är skalbart och erbjuder kunderna flexibilitet. “Förutom att organisera arbetsflöden är BluJays AGT-plattform utformad för att koppla samman externa partners, system och processer. Detta gör att våra kunder kan anpassa sig till föränderliga krav och skala, samtidigt som man minskar antalet fel, förseningar och böter som kan visa sig förödande för vinstmarginalen.”

BluJays AGT-plattform erbjuder intuitiv automatisering med specialbyggda lösningar och realtidskoppling till handelspartners på en och samma plattform. Några av de applikationer som finns på AGT-plattformen är:

Command Center – en ny instrumentpanel som ger insyn i tull- och efterlevnadsstatus för internationella leveranser. Detta kontrolltorn för handlare visar färgkodade varningar som gör att användarna kan upptäcka potentiella problem redan innan de uppstår och vidta åtgärder direkt utifrån varningen. Genom att igångsätta skapandet av en deklaration med ett klick så konsolideras leverans-, rutt-, masterdata för parter och artiklar i ett s.k. UCS-meddelande (Unified Customs Schema) som omvandlas till en deklaration inom AGT eller skickas till en tredje part för behandling.

Global Trade Item Master – en ny lösning för att utöka och skräddarsy data för att stödja handelsefterlevnad, med stöd för färdiga datauppsättningar för globala handels- och tulldeklarationer och möjligheten att spara dataelement på landnivå, inklusive klassificeringskoder och kundspecifika data. Global Trade Item Masters specialbyggda centrala databas gör att användarna enkelt kan lagra och kommunicera data på ett enhetligt och användbart sätt för relevanta parter.

Smart Classification – ett nytt verktyg för att effektivisera den arbetsintensiva produktklassificeringen med en kombination av tre automationsstrategier: HS snabbklassificering, klassificering via regler och klassificering via nyckelord. Med Smart Classification slipper användarna kostsamma förseningar och böter i samband med felaktig klassificering.

Customs Management-Global – BluJays elektroniska tulldeklarationslösning för flera länder med en självuppdaterande efterlevnadsmotor och täckning för mer än 20 länder, med nya procedurer inkluderade i varje större programvaruversion. Tullhantering – ZABIS®, BluJays elektroniska, NCTS-certifierade tullösning i Tyskland, är också tillgänglig från CM-Global och AGT-aktiverad.

Restricted Party Screening – en applikation för att köra efterlevnadskontroller via transaktionell Spot Screening eller automatiserad Community Screening, som övervakar ändringar i innehåll och masterdata.

“Vi är glada över att se att kunderna kan dra nytta av ännu större effektivitet genom att utnyttja alla de möjligheter som finns tillgängliga på BluJays Augmented Global Trade”, säger Ethevenin.

Relaterade Artiklar