Befinner du dig utomlands men vill ändå få tillgång till SVT Play eller TV4 Play?
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Befinner du dig utomlands men vill ändå få tillgång till SVT Play eller TV4 Play?

Befinner du dig utomlands men vill ändå få tillgång till SVT Play eller TV4 Play?

Publicerat av: Redaktionen

Så här kommer du åt svensk tv genom att använda VPN

Befinner du dig utomlands men vill ändå få tillgång till SVT Play eller TV4 Play? 2NordVPN ger råd om hur man kan se ett valfritt lands online-tv från utlandet.

Det är sommarens resesäsong – men att resa utomlands betyder vanligtvis att man inte kan ta med sig sina favorit-tv-kanaler.

Om du är en svensk som reser utomlands, vill du säkert fortfarande kunna titta på svenska tv-kanaler som SVT Play eller TV4 Play. Det skulle vara trevligt att kunna se senaste filmer, tv-shower, nyheter och sport från ditt hotellrum i Thailand, London eller varsomhelst i världen.

Men medan dessa program är tillgängliga på nätet i Sverige kommer du kanske inte kunna se dem när du åker utomlands. När du befinner dig utanför Sverige kommer din IP-adress att ändras baserat på din geografiska plats och därför kan det mesta av det svenska innehållet vara blockerat.

Lösningen?

VPN (virtuellt privat nätverk) låter användaren att ansluta till internet utan geografiska begränsningar.

VPN kommer att koppla upp din enhet mot en server i Sverige via en krypterad tunnel – till exempel kan en person verka befinna sig i Sverige, medan den i själva verket befinner sig i USA, genom att helt enkelt välja en annan VPN-serverplats.

Ett VPN du använder måste ha servrar i Sverige för att du ska kunna få åtkomst till och titta på online-tv som om du satt hemma i soffan. En VPN-tjänst som NordVPN skulle göra det möjligt för dig att gå runt geografiska begränsningar genom att dölja din riktiga IP-adress och ersätta den med en ny IP-adress baserat på platsen som du själv väljer. Så när streamingplattformen kontrollerar din IP-adress, kommer den att se VPN-serverns IP-adress.

Dessutom kan internetleverantörer (eller din internetleverantör) i vissa fall strypa din hastighet när du har tillgång till ett specifikt innehåll. Men när du ansluter till ett VPN kommer internetleverantören inte längre att kunna ställa in olika hastighetsbegränsningar för olika webbplatser.

VPN erbjuder dessutom säkerhet genom att kryptera all data som delas mellan internet och användarens system så att ingen data kan läsas av obehöriga.

Om du gärna reser med mindre bagage och vill slippa också packa ner din dator, erbjuder NordVPN lättanvända mobilappar för Android eller iOS-enheter.

Instruktioner för att få tillgång till svenska tv-kanaler med NordVPN:

  • Skaff NordVPN
  • Ladda ner en NordVPN-app
  • Anslut till en av de svenska servrarna
  • Gå till webbplatsen för SVT Play eller TV4 Play
  • Om det behövs, logga in med dina uppgifter
  • Trevligt tittande!

Relaterade Artiklar