Bättre genomströmning för e-handel och lagerlogistik
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Bättre genomströmning för e-handel och lagerlogistik

Bättre genomströmning för e-handel och lagerlogistik

Publicerat av: Redaktionen

Bättre genomströmning för e-handel och lagerlogistik med Motomanrobotar och Realtime Robotics teknik för förbättrad multirobot- och kamerastyrning.

Bättre genomströmning för e-handel och lagerlogistik

Yaskawa och Realtime Robotics ger mer intelligens och flexibilitet till robotlösningar för palletering och materialhantering.

Yaskawa kan i samarbete med Realtime Robotics lägga till mer flexibilitet i materialhantering och automationslösningar.

Kombinationen av högpresterande Motomanrobotar och Realtime Robotics multirobotteknik ger mer precision och bättre cykeltider i avancerade logistikapplikationer som mixpalletering.

Den stora utmaningen för leverantörer av lagerautomatiseringslösningar är att öka produktiviteten, samtidigt som kostnaden och tiden för igångkörning ska minskas. Med Realtime Robotics programvaror och visionteknik kan robotarna placeras närmare varandra för att öka och optimera resultatet. Vidare möjliggör den gemensamma multi-robotarkitekturen en enklare process som eliminerar behovet av skyddszoner. Resultatet är effektivare robotarbetsceller med mindre fotavtryck.

– Vi är glada att kunna samarbeta och utveckla gemensamma lösningar med Yaskawa för att tillgodose behoven och kraven på den ständigt växande logistik- och e-handelsmarknaden, säger Peter Howard, VD för Realtime Robotics. Tillsammans kommer vår teknik att resultera i att förbättra effektiviteten och noggrannheten samt öka genomströmningen i ett brett spektrum av materialhanteringsapplikationer.

Bättre arbetsvillkor
Eftersom det är arbetskrävande, och potentiellt riskfyllt, att stå hela dagarna och plocka, sortera och palletera olika objekt blir det också allt svårare att behålla personalen för dessa jobb. Förbättring av arbetsförhållanden och ökade karriärmöjligheter för de anställda är viktigt. Att automatisera har länge varit önskvärt, men att programmera robotar för att identifiera objekt och göra anpassningar i realtid har varit komplicerat fram tills nu. Med den unika kombinationen av Yaskawas kraftfulla, högpresterande robotar och Realtimes automatiserade robotprogrammering och avancerade funktionalitet är det lättare att ta fram den här typen av robotlösningar. Denna automatisering gör det möjligt för lagerarbetare att fokusera på aktiviteter som är säkrare och som har större mervärde.

– Vi är glada över att kunna utöka vår teknik för robotstyrning, säger Lee Moulder, försäljnings- och applikationschef på Yaskawa Nordic. Samarbetet med Realtime kombinerar robotik och logistik med lösningar för Industry 4.0-applikationer.

Installation hos kund
Den första av dessa robotceller för mixpalletering kommer att installeras i början av 2021. Robotcellerna består av Realtimes mjukvara för rörelseplanering, två MOTOMAN-GP180-robotar med YRC1000-styrsystem, gripdon, transportband och nätväggar.

Relaterade Artiklar