Avgiftsfri parkering i två timmar varje lördag i december
Hem EFTER JOBBET Avgiftsfri parkering i två timmar varje lördag i december

Avgiftsfri parkering i två timmar varje lördag i december

Publicerat av: Redaktionen

Ungefär 85 procent betalar sin parkering i Helsingborg via app, nu kan du få en avgiftsfri parkering.

Som en uppmuntran till dem och som ett stöd till verksamheterna i Helsingborgs city under julhandeln inför Helsingborgs stad två timmars avgiftsfri parkering i city under fem lördagar i december.

– Det är tuffa tider för många just nu och vi är angelägna om att stötta både våra verksamheter och citys besökare på alla sätt vi kan, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

För citys verksamheter är erbjudandet ett välkommet initiativ.

– Det här är en fin julgåva av staden som är väldigt viktig för både citys verksamheter och besökare. Vår stadskärnas tillgänglighet är en ständigt aktuell fråga, och vi välkomnar initiativ likt detta som kan bidra till att ännu fler handlar sina julklappar lokalt och upplever den magiska julstämningen i city, säger Hanna Candell, vd Helsingborg City.

Erbjudandet gäller alla som betalar sin parkering via app på alla parkeringsanläggningar på allmän plats som ägs och drivs av Helsingborgs stad. Via områdeskoden 91246 är parkeringen avgiftsfri i upp till två timmar vid ett tillfälle varje lördag under december månad 2022.

– Användandet av appar för att betala sin parkering har fått en rejäl skjuts framåt de senaste åren och idag betalar runt 85 procent parkeringen via någon av parkeringsapparna Easy Park och Parkster som är tillgängliga i staden. På sikt innebär det att bland annat kostnaderna för att underhålla parkeringsautomater minskar, och vi vill på det här sättet därför uppmuntra både dem som redan använder appar och de som väljer att börja göra det, säger Leo Schneede, parkeringssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Så här går det till

  • Parkera bilen på någon av stadens parkeringar.
  • Använd områdeskod 91246
  • Starta din parkering i någon av stadens parkeringsappar – Easy Park och Parkster.
  • Parkera som vanligt med hjälp av appen i två timmar.

Byt områdeskod för att parkera längre än två timmar

Den som vill parkera längre tid än två timmar kan endast göra det på parkeringsplatser som enligt skyltningen tillåter mer än två timmars parkering. Då byter du till den ordinarie områdeskoden, med ordinarie avgift, som gäller för den parkering du valt att parkera på.

Relaterade Artiklar