Ateles lanserar e-handelssite för Audi i Norge och tar nästa steg i digitaliseringen av bilindustrin
Hem NYHETER Ateles lanserar e-handelssite för Audi i Norge och tar nästa steg i digitaliseringen av bilindustrin

Ateles lanserar e-handelssite för Audi i Norge och tar nästa steg i digitaliseringen av bilindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Harald A. Møller AS är Norges största bilimportör och står för importen av Volkswagen, SEAT, ŠKODA och Audi i Norge.

Ateles lanserar e-handelssite för Audi i Norge och tar nästa steg i digitaliseringen av bilindustrin 2Nyligen lanserades Audi e-tron, Audis första elbil, och det är Ateles som har byggt siten där köparen konfigurerar och beställer sin bil.

Ateles har jobbat med Møller sedan 2016 och har tidigare byggt siterna bilkjop.no och SEAT.no. Nu har Ateles åter fått förtroendet att bygga den digitala handelsplattformen som ligger bakom lanseringen av Audis nya bil på den norska marknaden. Helelektriska Audi e-tron är den första av Audis elbilar som lanseras, innan 2025 planerar Audi att ha 12 elektriska bilmodeller.

– Digitalisering har fortsatt stort fokus för oss på Møller och vi är glada över att gå live med vår e-handels- och konfigurationssite för Audi e-tron. Ateles har varit en strategiskt viktig partner till oss sedan vi inledde vårt samarbete och de bevisar återigen att de är en dedikerad leverantör. Vi ser fram emot att fortsätta den digitala resan tillsammans med dem, säger Tonje Bakke, Program Manager Digital Services på Møller Mobility Group.

Om lösningen

Den tekniska lösningen är byggd på e-handel med Magento samt PIM, DAM och CMS från Pimcore. Front-end är en single-page applikation byggd med Vue.js. Siten är till för att konfigurera och beställa den nya Audi e-tron, där kunderna på ett enkelt sätt själva kan bygga ihop sin bil baserat på ett antal grundpaket. När kunden är nöjd med sina val skickas beställningen till handlaren som, tillsammans med kunden, färdigställer beställningen.

– Det här är den tredje lösningen vi gör tillsammans med Møller i ett led att digitalisera deras försäljning. Det känns väldigt roligt att få jobba tillsammans med Møller som utmanar det traditionella sättet att sälja bilar och att få vara med och skapa moderna lösningar för bilindustrin, säger Tobias Engström, Projektledare på Ateles.

Relaterade Artiklar