12 procent vill betala sina fakturor med Swish
Hem BETALLÖSNINGARBANK 12 procent vill betala sina fakturor med Swish

12 procent vill betala sina fakturor med Swish

Publicerat av: Redaktionen

I en undersökning gjord av 21 Grams framkommer det att 12 procent av de tillfrågade vill betala sina fakturor via Swish.

12 procent vill betala sina fakturor med SwishMajoriteten tillhör den yngre generationen och ligger i åldersspannet 18-34 år.

Den populära betaltjänsten Swish har användare i alla åldrar och har för många blivit en naturlig del i vardagen. För många är det en tjänst som underlättar och förenklar överföringsprocessen till både privatpersoner och företag. I undersökningen gjord av 21 Grams framgår det att flera av dess yngre användare önskar använda appen till att betala fakturor.

– Det skulle innebära att användaren slipper logga in och skriva in betalningsinformation. För dig som har Swish egna koder så skulle det räcka med att skanna in koden och betala. En väletablerad app som då möjliggör en betalning med bara några få knapptryckningar, säger Stefan Blomqvist.

Det finns en rad olika kommunikationskanaler som tilltalar olika målgrupper i olika situationer menar Stefan Blomqvist på 21Grams.

– Det handlar inte om att göra ett enda kanalval. Ofta har man olika alternativ utifrån ens behov och vilken typ av innehåll som kommuniceras, avslutar Stefan Blomqvist på 21Grams.

Relaterade Artiklar