ASUS lanserar ZenFone 6
Hem NYHETER ASUS lanserar ZenFone 6

ASUS lanserar ZenFone 6

Publicerat av: Redaktionen

ASUS lanserar ZenFone 6 – en smartphone som verkligen trotsar det vanliga med sin 6.4’’ NanoEdge-helskärm, massiva 5000mAh-batteri, kraftfulla Snapdragon 855 med 8GB RAM och den nya revolutionerande Flip Camera med 48mp Sony IMX586-sensor, både fram och bak.

ASUS lanserar ZenFone 6 2Nya ZenUI 6, byggt på Android 9, har blivit omdesignat och fått en ny riktning som följer Googles rena Android-design för en snabbare, flytande och mer välbekant upplevelse än någonsin tidigare. ZenFone 6 är en innovativ och extraordinär smartphone, som introducerar en kombination av funktioner som aldrig påträffats tidigare i en flaggskeppstelefon. Ett verkligt nytillskott på en annars ganska ordinär smartphonemarknad 2019.

  • All-Screen NanoEdge Display: 6.4’’ NanoEdge-helskärm med 92% screen-to-body-ratio, skyddad av tuffa Corning Gorilla Glass 6
  • Massive 5000mAh Battery: Uthållighet för att aldrig behöva ladda under dagen. Quick Charge 4.0 ger en dags användning (~3300mAh) under mindre än en timme.
  • Fast, Fluid and Familiar: Flaggskeppet Qualcomm Snapdragon 855 med upp till 8GB RAM och 256GB ROM. Nya ZenUI 6 fokuserar på det viktiga, med ett omdesignat gränssnitt för en mjuk och intuitiv användarupplevelse
  • ASUS Flip Camera: En motordriven 180° justerbar kameramodul tillåter Sony IMX586 48MP huvudkamera och 13MP 125° ultrawide-kamera att användas både fram och bak.

All-Screen NanoEdge Display

En av nyheterna som användaren möts av direkt i ZenFone 6 är NanoEdge-helskärmen, som ger en uppslukande bildupplevelse. Den 6.4’’ FHD+ (2340×1080) NanoEdge-skärmen har 92% screen-to-body-relation. Den moderna skärmdesignen och ett bioklassat 100% DCI-P3 färgomfång ger rika, skarpa färger och upp till 600nits ljusstyrka i solljus. Skärmen täcks av senaste Corning Gorilla Glass 6 för oöverträffat skydd mot repor och fall. Gorilla Glass 6 testas för att klara flera fall från en meters höjd så att ZenFone 6 håller för oavsiktliga fall.

Massive 5000mAh battery

För att glädja power users runtom i världen har ZenFone 6 fått ett massivt 5000mAh-batteri, vilket är extremt sällsynt i flaggskeppssegmentet. Med ett batteri av den storleken kommer till och med de som använder sin smartphone allra mest att slippa ladda under dagen.

Tillsammans med 5000mAh-batteriet har ZenFone 6 också support för 18W-laddning (18W-laddare inkluderad) med Quick Charge 4.0 som tillåter batteriet att ladda upp en hel dags användning (~3300mAh) under en timme – vilket är samma tid det tar för en 27W-laddare att ladda upp ett batteri med maxkapaciteten 3300mAh till 100%.

Fast, Fluid and Familiar

ZenFone 6 drivs av den senaste Qualcomm Snapdragon 855 Mobile platform, en 7nm 2.8GHz octa-core processor tillsammans med upp till 8GB RAM och 256GB UFS2.1-lagring. Dessa egenskaper ger ZenFone 6 supersnabb och följdsam prestanda och driver de allra mest krävande appar och spel i topprestanda utan några problem. Snapdragon 855 ger ett lyft på 45% CPU-prestanda och upp till 20% snabbare grafikrendering jämfört med sin föregående generation.

ASUS har inte heller glömt alla fans av 3.5mm hörlursuttaget, som är inkluderat tillsammans med Triple-Slot (Dual-Sim and MicroSD), en notifikationsLED och en smart key, som kan anpassas till att initiera vanliga uppgifter, exempelvis starta Google Assistant.

Med ZenFone 6 tar ASUS en ny riktning med ZenUI. Nya ZenUI 6 har grundligt omvärderats och designats för en snabbare, mer följdsam och bekantare upplevelse än någonsin tidigare. Genom att följa Googles rena Android-design gör ZenUI endast få genomtänkta visuella förändringar som verkligen gör skillnad – exempelvis bättre användarvänlighet för en hand och ett dedikerat mörkerläge. ZenFone 6 kommer att vara med i Android Q Beta och även få åtminstone nästa två stora Android-versioner (Android 10/Q och 11/R).

ASUS Flip Camera

Om det är NanoEdge-helskärmen som direkt fångar blickarna – så är det Zenfone 6 motordrivna Flip Camera som står näst på tur att överraska.

Den uppenbara fördelen med den unika Flip Camera är att den tillåter den bästa sensorn att användas både som bakre kamera och frontkamera – vilket ger direkta fördelar till selfies och videosamtal – exempevis Auto-fokus, superstor pixelstorlek och världens första selfiekamera med 4K60FPS + EIS-stöd. Utöver dessa stora fördelar kan du även använda Flip Camera i alla utmärkta kameralägen som vanligtvis bara stöds av den bakre kameran, även i frontkameran – HDR+, HDR+ Enhanced, Night Mode, Panorama och mer.

Huvudkameran i ZenFone 6 använder den senaste Sony IMX586 48MP-sensorn med en bred f/1.79-bländare och Quad Bayer-teknologi för utmärkt fotografering under såväl dag som natt. 2×1 OCL PDAF autofokus-systemet ger bästa möjliga fokus och stabilitet utan skakning i bilden. Den sekundära 13MP 125° ultrawide-kameran låter användaren få in fler vänner och mer sceneri i bilden, med distortion-korrigering i realtid.

Flip Camera-modulen är gjord av liquid metal (amorphous alloy), ett mycket avancerat material som är 20% lättare än rostfritt stål, men fyra gånger starkare. För ytterligare skydd har modulen en G-sensor som uppfattar acceleration och fäller in Flip Camera automatiskt till säkerhet om telefonen tappas. Flip Camera är testad för minst 100 000 flips vilket motsvarar 54 flips per dag, varje dag, i 5 år.

Tillgänglighet och pris:

ZenFone 6 är tillgänglig i Midnight Black och Twilight Silver med förbeställning redan idag och leverans från 25 maj.

ZenFone 6 finns hos utvalda återförsäljare och i ASUS eShop med rekommenderat pris:

6GB RAM / 64GB ROM – 5299 SEK

Dustin, Netonnet, Inet och Power

6GB RAM / 128GB ROM – 5799 SEK

Dustin, Netonnet, Inet och Power

8GB RAM / 256GB ROM – 6299 SEK

ASUS eShop

Relaterade Artiklar