Hem NYHETER Arista lanserar kognitiv WiFi för samarbets-, video- och chatapplikationer

Arista lanserar kognitiv WiFi för samarbets-, video- och chatapplikationer

Publicerat av: Redaktionen

Arista Networks lanserade idag en ny release av sitt Kognitiva CloudVision WiFi, en programvara som sömlöst levererar intelligent applikationsidentifiering, optimerad prestanda, automatisk felsökning och platstjänster.

Arista lanserar kognitiv WiFi för samarbets-, video- och chatapplikationer 3Detta ger kunderna en förbättrad WiFi-upplevelse för videosamarbetstjänster och molnbaserad AI för snabb problemlösning.

Det förbättrade CloudVision WiFi ger en inblick i realtid i WiFi Client Journey inklusive statusen på samarbets- och videoapplikationer och skapar optimala WiFi-upplevelser genom analyser och proaktiva rekommendationer.

Aristas WiFi är molnbaserat, till skillnad från traditionella kontroller-baserade WiFi-nätverk med stora overheadkostnader.

– Arista levererar en kognitiv applikationspanel för högkvalitativ kommunikation via Zoom över campus-WiFi. Detta säkerhetsställer att våra gemensamma kunder får en högkvalitativ upplevelse, säger Janine Pelosi, Chief Marketing Officer på Zoom Video Communications.

Enkel automatisering med OpenConfig

Arista är bland de första på marknaden med att erbjuda OpenConfig-stöd för WiFi. Detta ger en öppen standardbaserad lösning för hantering, övervakning och standardavvikelseberäkning av WiFi-infrastruktur via strömmande telemetri. OpenConfig WiFi är ett programmatiskt alternativ till proprietära arbetssätt. Det möjliggör för moln- och nätverksoperatörer att implementera dynamisk, skalbar och automatiserad WiFi-nätverksinfrastruktur genom att använda de programvarudefinierade nätverksprinciperna (SDN) av OpenConfig.

Generös WiFi 6 kapacitet

Genom att använda molnprinciperna för tillgänglighet, agilitet, automatisering och analys ger det nya CloudVision WiFi följande fördelar:

  • Automatiserad synlighet av användarupplevelsen vid användandet av Google Hangouts, Zoom och Microsoft Teams, vilket ger en optimal användarupplevelse.
  • OpenConfig WiFi-innovation för driftseffektivtet och skalning, vilket ger ett standardbaserat hanteringsgränssnitt för WiFi-accesspunkter.
  • Snabb problemlösning med AI och maskininlärningsfunktioner för rotorsakanalys per användare eller per grupp av användare som får åtkomst till en applikation och tillämpning av rekommendationer för korrigerande åtgärder.
  • Nya platstjänster – spåra positionen för WiFi-APs och klienter på ett våningsplan; visualisera WiFi-anslutningar; filtrera baserat på klient- eller användarinformation eller anslutnings- och prestandaproblem.
  • Inbyggda funktioner för fjärrplacerade accesspunkter.
  • Enkel uppgradering för Arista WiFi 6 accesspunkter via programvara som stöder upplänks-access (med orthogonal frequency-division multiple access OFDMA) och multi-user-upplänk (multiple input, multiple output MIMO) för förbättrat investeringsskydd.

Dessa uppgraderingar gör det möjligt för IOT-användare att öka effektiviteten för applikationer med hög bandbredd så som videosamarbete för att säkerhetsställa en optimal upplevelse för användaren.

– De senaste världshändelserna har visat vikten av fungerande samarbetslösningar online och med dessa nya funktioner levererar Arista kraften av molnbaserad kognitiv analys för att identifiera, spåra och skydda dessa avgörande applikationer, säger John McCool, Chief Platform Officer och Senior Vice President of Engineering and Operations på Arista.

Relaterade Artiklar