Hem NYHETER Apple TV-appen och Apple TV+ finns nu på LG:s TV-modeller från 2019 i över 80 länder

Apple TV-appen och Apple TV+ finns nu på LG:s TV-modeller från 2019 i över 80 länder

Publicerat av: Redaktionen

Under CES i början av januari introducerade LG Electronics företagets nya tv-modeller för 2020 med Apple TV-appen.

Apple TV-appen och Apple TV+ finns nu på LG:s TV-modeller från 2019 i över 80 länder 3Nu lanserar LG appen även för 2019 års modeller i över 80 länder vilket även inkluderar Sverige, Norge, Finland och Danmark. Apple TV-appen ger konsumenter med förra årets modell av LG-tv möjlighet att prenumerera på Apple TV+ där de bland annat kan se populära Apple Originals såsom The Morning Show, See, Servant och Little America.

Med Apple TV-appen kan LG TV-ägare också prenumerera på Apple TV-kanaler, annonsfria premiumvideotjänster tillgängliga både online och offline. Det ger dessutom tillgång till deras iTunes-videobibliotek där det är möjligt att köpa eller hyra från ett urval av över 100 000 filmer. Ett snabbt klick på LG Magic Remote är allt som krävs för att komma igång.

LG:s TV-apparater erbjuder användarna en filmupplevelse med marknadens bästa bild och ljud för att matcha det ständigt växande utbudet från de bästa globala innehållsleverantörerna. Med ett brett utbud av titlar tillgängliga i Dolby Vision är Apple TV-appen ett idealiskt komplement för LG:s TV-apparater. LG var tidig med att ge stöd för Dolbys teknik, och de senaste TV-modellerna fortsätter självklart att ha stöd för Dolby Vision, en teknik som ger användarna den mest uppslukande tittarupplevelsen med realistiska färger, större djup och fantastiskt ljud.

LG:s TV-apparater för 2019 har vidare stöd för Apple AirPlay 2, som gör det möjligt för användare att dela eller spegla innehåll från sin iPhone, iPad eller Mac direkt till sin LG-tv.

Kunder kan också spela musik på tv:n och synkronisera den med andra AirPlay 2-kompatibla högtalare var som helst i hemmet. Dessutom stöds Apple HomeKit, vilket låter användare enkelt och säkert styra sin TV med hem-appen på sin iPhone, iPad eller genom röststyrning via Siri, så att de kan starta, stänga av, ändra volym, växla ingångar och mycket mer.

Ägare av LG-tv kan nu njuta av Apple TV utöver AirPlay 2 och HomeKit på alla LG:s 2019 OLED- samt NanoCell-tv-modeller (serie SM9X och SM8X). Senare den här månaden kommer Apple TV-appen även att rullas ut på utvalda UHD-tv-modeller (serie UM7X och UM6X). Apple TV-appen och Apple TV+ kommer att finnas tillgängliga på 2020-tv-modeller vid lanseringen. Utöver dessa modeller kommer även LG:s tv-modeller från 2018 uppdateras senare under året via en uppgradering av systemmjukvaran.

“LG fortsätter att erbjuda den bästa hemunderhållningsupplevelsen genom tekniska innovationer som stöder leveransen av högkvalitativ visning och användarvänlighet”, säger Park Hyoung-sei, vd för LG Home Entertainment Company. “Genom att ta Apple TV-appen och Apple TV+ till ännu fler tv-modeller visar vi återigen vår beslutsamhet att möta konsumenternas behov och addera mervärde till våra produkter.”

Relaterade Artiklar