Apotea först i världen med robotplock i sin nya autostore
Hem E-HANDEL Apotea är först i världen med robotplock i sin nya autostore

Apotea är först i världen med robotplock i sin nya autostore

Publicerat av: Redaktionen

Apotea, Sveriges största nätapotek, har det senaste året investerat hundratals miljoner i automatisering av sin logistik.

I juni meddelades att Apotea investerat i världens mest avancerade plockrobot och under sommaren har man byggt och startat upp en helt ny del av automationskedjan, en Autostore med plats för över 20 000 artiklar.

E-handel av apoteksvaror är den snabbast växande delen av svensk e-handel.

Apotea skickar ut över en miljon paket varje månad och för att kunna hantera en växande ordervolym och ha en fortsatt snabb hantering har Apotea haft ett stort automatiseringsfokus under hela 2022.

Autostore är ett automatiskt modulsystem för att lagra backar med produkter extremt yteffektivt. Backarna hanteras automatiskt och Apotea blir det första bolaget i världen att ha en robot som plockar från en Autostore. Apotea har sedan tidigare investerat i flertalet robotar från RightHand Robotics. Efter plock från Autostore så går kundordern antingen direkt till utleverans eller fylls med ytterligare produkter via automatiserat plock.

Apotea först i världen med robotplock i sin nya autostore“Det är roligt att vi har kunnat komma igång med vår Autostore rekordsnabbt. Förutom vår Autostore och robotplock så kommer ytterligare automation installeras under hösten med fokus på att effektivisera vår orderhantering. Vi har investerat flera hundra miljoner i vår logistik och det krävs för att hålla kundlöftet i takt med att vi växer”, säger Pär Svärdson, VD för Apotea.

Under våren och sommaren har Apotea utökat sortimentet med tusentals nya produkter för att ytterligare bredda sitt redan stora utbud. Under hösten 2022 påbörjas bygget av ett helt nytt logistikcenter i Varberg.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar