Hem NYHETER Airbnb lanserar fond på 1 miljon dollar för världens galnaste boenden

Airbnb lanserar fond på 1 miljon dollar för världens galnaste boenden

Publicerat av: Redaktionen

Airbnb letar efter idéerna till jordens galnaste boenden – och har lanserat en fond på motsvarande en miljon dollar för att förverkliga dem.

Airbnb lanserar fond på 1 miljon dollar för världens galnaste boenden 3Denna unika Airbnb-fond värd en miljon dollar är företagets första stora satsning hittills på att hitta och hjälpa till att finansiera jordens mest okonventionella och annorlunda boenden. De tio mottagare som kommer få ekonomisk hjälp från denna unika Airbnb-fond ska väljas ut av en expertpanel bestående av flera design- och stilinnovatörer, inklusive den Emmy-, Tony- och GRAMMY-prisbelönta skådespelaren Billy Porter, Airbnbs Superhost Kristie Wolfe (från det berömda Big Idaho Potato Hotel) och den globala och banbrytande arkitekturfirman MVRDV.

Från och med idag kan designentusiaster skicka in sina förslag via airbnb.com/uniquefund. Alla bidrag kommer att bedömas utifrån kriterier baserade på kreativitet, genomförbarhet, hållbarhet och sociala ändamål (mer information finns här). Denna Airbnb-fond är inspirerad av entreprenörsandan hos företagets tre grundare och avsedd att göra det möjligt för alla med en extraordinär idé för ett hem att utforma och förverkliga den, samt dela den med resenärer över hela världen.

“Det enda som är bättre än att tänja på gränserna för stil är att ge andra möjlighet att göra detsamma”, säger stilikonen Billy Porter. “Jag är glad att kunna göra Airbnb sällskap i detta globala sökande efter de mest galna och spektakulära hemidéerna någonsin. Jag ser fram emot att med egna ögon få se koncepten som designälskare från hela världen tar fram”

Sökningar efter oväntade och unika utrymmen – såsom fäbodar, väderkvarnar och minihus – har ökat med nästan 70 procent jämfört med förra året på Airbnb. Några av de mest bokade boendena någonsin inkluderar kupoler, husbilar, trädhus och jurtor över hela världen.

Sökande kan hämta inspiration från en mängd okonventionella Airbnb-vistelser, som t ex dessa:

 

Relaterade Artiklar