Hem NYHETER Airbnb lanserar Cooking Experiences – firas med unik matlagningskurs i Italien för 100 utvalda hemmakockar

Airbnb lanserar Cooking Experiences – firas med unik matlagningskurs i Italien för 100 utvalda hemmakockar

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenterar vi Matlagning på Airbnb-upplevelser – en ny kategori av bokningsbara upplevelser som ger tillgång till de dolda kulinariska traditionerna hos familjer över hela världen.

Airbnb lanserar Cooking Experiences - firas med unik matlagningskurs i Italien för 100 utvalda hemmakockar 3

David Chang

Från mormors recept till traditionell uzbekisk husmanskost – kan gäster nu få tillgång till 3 000 unika recept som vanligtvis är reserverade för vänner och familj i över 75 länder världen över.

Genom Airbnb Cooking Experiences presenterar vi ett nytt sätt att förstå kultur genom mat. Till skillnad från typiska matlagningskurser, som kan kännas skrämmande eller tidskrävande, är mänsklig kontakt kärnan i varje upplevelse. Människor som träffas för att laga och dela en måltid helt enkelt.  Lokala värdar i form av familjer, bönder, konditorer och många andra kan nu lyfta fram den djupare innebörden bakom maten du äter, lära ut traditionella recept och dela med sig av berättelser i intima miljöer över hela världen.

För att skydda varje recepts personliga karaktär har varje upplevelse prövats gentemot riktlinjer inspirerade av Slow Food, en gräsrotsorganisation vars uppdrag är att förhindra att lokala matkulturer och traditioner försvinner.

Genom denna prövningsprocess har vi försäkrat oss om att varje värd för en Airbnb-matlagningsupplevelse kommunicerar den unika essensen hos varje rätt genom sina personliga berättelser och har djup kunskap om arvet från det kök som de delar.

För att fira lanseringen av Airbnb Cooking Experiences och för att hitta nästa våg av kulinariska skatter, uppmanar vi världen att ansöka eller nominera sin favorithemmakock, så att vi kan bjuda på en unik resa till Italien.

Där kommer de få lära sig att förfina sina familjerecept och kommer dessutom att få föra vidare sitt arv i en Airbnb-kokbok planerad för 2020. De 100 bästa kandidaterna kommer att få studera tillsammans med kocken David Chang och hans mamma Sherri under fyra särskilt anordnade femdagarskurser (med 25 deltagare per kurs) på Slow Foods University of Gastronomic Sciences, beläget på en UNESCO-världsarvsplats i Pollenzo i norra Italien.

Airbnb lanserar Cooking Experiences - firas med unik matlagningskurs i Italien för 100 utvalda hemmakockar 4Förutom workshops, provsmakningar, utflykter och lektioner med lärare på UNISG kommer det också att genomföras praktiska lektioner med en av de mest bokade värdarna på plattformen, Nonna Nerina, som har tjänat över 150 000 USD bara genom att välkomna resenärer till den romerska landsbygden för att lära sig om hennes och hennes familjs kärlek till pastatillverkning. Med värdar som Nonna är det inte konstigt att bokningar av Airbnbs mat- och dryckesupplevelser har ökat med 160 % år sedan 2018. Vår nya kategori Matlagning sammanför det allra bästa hos vår plattform med helt nya Airbnb-upplevelser, förenade av nya principer som garanterar en autentisk, lokal upplevelse i intima miljöer och i små grupper.

“Ända sedan de allra första gästerna reste med Airbnb har vi insett att äta tillsammans är nyckeln som öppnar upp kulturer och främjar kontakter. Genom Airbnb Cooking Experiences vill vi återuppliva traditionen med människor som träffas för att laga och dela måltider, och genom detta hjälpa till att bevara unika recept som delas i kök hos familjer över hela världen,” – Brian Chesky, Airbnbs VD och medgrundare.

För att ytterligare utveckla vårt partnerskap introducerar Slow Food också 15 särskilda Airbnb-matlagningsupplevelser som ligger helt i linje med dess principer om bra, rent och rättvist – inklusive “Walk Cook & Eat the Amalfi Coast” och“Let’s Rescue Food” i Cartagena, Colombia.

“Det är verkligen uppmuntrande att Airbnb vände sig till oss för vägledning om hur man kan hjälpa människor att bevara sina familjerecept och bli förespråkare för kvalitet och hållbarhet”, säger Paolo Di Croce, generalsekreterare för Slow Food. “Airbnb Cooking Experiences utgör en unik möjlighet att sprida vår brådskande uppmaning till hållbarhetsstandarder och skydd av den biologiska mångfalden för livsmedel över hela världen, samt att nå ut till en ny publik och inspirera till förändringar inom hela livsmedels- och turistsektorn. Vi har ett långsiktigt åtagande att se till att reseupplevelser förblir autentiska, hjälpa resenärer att lära sig om lokala samhällen och öka medvetenheten om hållbara livsmedelsmetoder”.

För att bli en av de lyckliga 100 som skickas till Italien kan berättigade Airbnb-användare anmäla sig själva eller nominera sina favorithemmakockar via airbnb.com/cooking, tillsammans med en personlig uppsats om varför den nominerades passion för matlagning och deras familjerecept gör att de passar perfekt. Ansökningar är nu öppna och stänger kl 5.59 den 24 december 2019.  De lyckliga 100 kommer att väljas ut av en jury bestående av företrädare för Airbnb, Slow Food och University of Gastronomic Sciences. 25 platser erbjuds för vart och ett av de fyra kurstillfällena, med start 15, 22, 29 juni och 6 juli 2020.

  • Gäster kan nu prova på över 3 000 unika recept i över 75 länder
  • För att fira detta söker vi efter världens 100 bästa hemmakockar för att ta med dem på en unik resa till Italien. Där kommer de att studera tillsammans med kulinariska experter som David Chang (och hans mamma Sherri!) på Slow Foods University of Gastronomic Sciences, beläget på en UNESCO-världsarvsplats i Pollenzo, Italien
  • Bland värdarna finns den brittiska TV-presentatören och kulinariska entreprenören Prue Leith, den världsberömda mexikanska kocken Enrique Olvera och den singaporianska restauratören Violet Oon

Höjdpunkterna bland de nya matlagningsupplevelserna på Airbnb inkluderar:

Gör kinesiska dumplings från grunden (New York, New York)

 

Relaterade Artiklar