Hem NYHETER Airbnb: Katalonien godkänner korttidsuthyrning enligt ny förordning

Airbnb: Katalonien godkänner korttidsuthyrning enligt ny förordning

Publicerat av: Redaktionen

Katalanska familjer får dela sina hem med gäster enligt ny turismförordning

Airbnb: Katalonien godkänner korttidsuthyrning enligt ny förordning 3Människor i hela Katalonien får hyra ut och dela rum i sina hem via Airbnbs plattform. Detta efter att regionen, enligt en ny turismförordning, beslutat att officiellt legalisera att medborgare delar sina hem via Airbnbs plattform. Därmed utökas utbudet av boenden för korttidsuthyrning i regionen.

Det är välkomna nyheter för många katalanska familjer som förlitar sig på extrainkomsten som korttidsuthyrning ger. Värdar behåller upp till 97 procent av uthyrningskostnaden som sker via Airbnb. Förra året innebar det ett tillskott till den katalanska ekonomin med nästan 5 miljoner euro per dag – motsvarande cirka 50 miljoner kronor.

Den nya förordningen är också goda nyheter för gäster som vill uppleva området, inte minst på ett autentiskt, lokalt och hållbart sätt. Detta understryks av att 3 av 4 boenden i Barcelona – Kataloniens huvudstad – ligger utanför staden mest populära turistområden.

Det hjälper till att sprida gäster över hela staden och då nästan hälften av intäkterna finns i de samhällen där värdarna bor, innebär det också att turismintäkter fördelas bortom enbart hotelldistrikt till att även nå lokala familjer och samhällen.

Airbnb kommer att satsa på att fortsätta att arbeta tillsammans med intressenter i Katalonien för att säkerställa att så många som möjligt drar nytta av så kallad home sharing via Airbnb. Airbnb har erfarenhet av att samverka med fler än mer än 500 regeringar och organisationer över hela världen.

Sedan 2018 har Airbnb arbetat för att hjälpa värdar att följa de regler som finns och att visa registreringsnummer, när så krävs, och även för att identifiera och ta bort de aktörer som inte följer reglerna från plattformen. Airbnb kommer att fortsätta samarbeta med myndigheter i regionen för att genomföra och utveckla hållbara turismlösningar som hjälper alla i Katalonien långsiktigt.

Relaterade Artiklar