Hem NYHETER Airbnb, IOK och IPK lanserar en sommarfestival med olympiska och paralympiska onlineupplevelser

Airbnb, IOK och IPK lanserar en sommarfestival med olympiska och paralympiska onlineupplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Då de olympiska spelen och de paralympiska spelen i Tokyo 2020 blivit uppskjutna till 2021 kommer Airbnb, IOK och IPK dela OS- och paralympics-andan online med ett späckat program av virtuella aktiviteter ledda av idrottare, för första gången i historien.

Airbnb, IOK och IPK lanserar en sommarfestival med olympiska och paralympiska onlineupplevelser 2

Naomi Osaka

Det fem dagar långa evenemanget kommer att innehålla över 100 bokningsbara olympiska och paralympiska Online Experiences – som t ex att bemästra uthållighet med taekwondo-fenomenet Pita Taufatofua och se bortom synens gränser med den blinda friidrottsstjärnan Lex Gillette. Ett stort plus är att många idrottare kommer att fortsätta att vara värdar på plattformen efter festivalens slut.

Fans som bokar kommer stolt att stödja sina hjältar inför Tokyo 2020, eftersom intäkterna kommer att ge värdefulla inkomster till de idrottare som står som värdar, inklusive några som är på väg mot att förverkliga sina olympiska och paralympiska drömmar.

Airbnb, Internationella Olympiska Kommittén (IOK) och Internationella Paralympiska Kommittén (IPK) tillkännager en fem dagar lång sommarfestival med över 100 olympiska och paralympiska onlineupplevelser som genomförs virtuellt med några av världens främsta idrottare som värdar.

Den olympiska och paralympiska festivalen med onlineupplevelser kommer att starta den 24 juli, då de olympiska spelen Tokyo 2020 ursprungligen skulle ha börjat. Festivalen är en möjlighet för atleter att tjäna pengar medan de delar sin passion för de olympiska och paralympiska spelen och sin sport med gäster.

“I en tid när vi alla behöver samhörighet blir sommarfestivalen ett nytt sätt att få uppleva den olympiska och paralympiska andan virtuellt, där gäster kan interagera och kommer få chansen att fördjupa sina band till några av de främsta idrottsutövarna inom den olympiska och paralympiska rörelsen och ge dem ännu fler anledningar att heja på dem nästa år”, sa Joe Gebbia, Medgrundare, Airbnb.

Genom hela det fem dagar långa programmet, som sträcker sig över flera tidzoner, kommer deltagande värdar att leda en rad olika interaktiva online-upplevelser, som gäster kan boka på Airbnb. Åskådare kan även välja att titta på utvalda onlineupplevelser live eller inspelade, antingen på Airbnb-plattformen eller på olympiska YouTube-kanaler. Många värdar kommer att fortsätta att erbjuda sina aktiviteter även efter evenemangets slut, som t ex konsten att återuppfinna sig själv med den olympiska skeletonåkaren Simidele Adeagbo, eller positivt tänkade med den paralympiska friidrottshjälten Stephen Miller, medan flera av upplevelserna kommer att vara “once in a lifetime”-aktiviteter, tillgängliga exklusivt under festivalen, som t.ex:

  • 25 juli: Bygg motståndskraft för att överkomma hinder med Yusra Mardini (simning, 2016 IOK Refugee Olympic Team),
  • 26 juli: Laga mat tillsammans med legenden Colin Jackson (friidrott, Storbritannien), haka på under en träningstur med vackra vyer tillsammans med Jonny Brownlee (triathlon, Storbritannien), svettas tillsammans med Tatiana McFadden (friidrott, USA), och upptäck italienska velodrom-hemligheter med Elia Viviani (bancykling, Italien)
  • 27 juli: Prata om sinne, kropp och själ med Jackie Joyner-Kersee (friidrott, USA), spräng gränserna och hitta balansen i livet med Meb Keflezighi (marathon, USA), bli sårbar för att nå framgång med Kerri Walsh Jennings (strandvolleyboll, USA), och dansa Zumba på stranden i paradiset med Tom Hintnaus (friidrott, Brasilien)
  • 28 juli: Få en inblick i karantänträningen med tvåfaldiga Grand Slam-vinnaren Naomi Osaka (tennis, Japan). Spring, andas och knyt an till rekordsprintern Zhenye XIE (friidrott, Kina), lär dig Grand Slam-inspirerade träningsmetoder med Sania Mirza (tennis, Indien), och bemästra din uthållighet med Pita Taufatoufa (Taekwondo och längdskidåkning, Tonga)
  • 29 Juli: Kom nära på ett personligt plan med Jordy Smith (vågsurfing, Sydafrika), se bortom synens gränser med den blinda mästaren Lex Gillette (friidrott, USA), och lär dig om att återvända till sporten efter mödraskapet med Allyson Felix (friidrott, USA)

”De olympiska spelen förenar hela världen och medan vi alla måste vänta ytterligare ett år för att fira i Tokyo, fortsätter den olympiska lågan att vara ljuset i slutet av den mörka tunneln som mänskligheten nu genomgår. Det visar att vi är starkare tillsammans. Denna festival är en fantastisk plattform för att förena och inspirera världen i en anda av vänskap och solidaritet i sommar. IOC placerar idrottarna i hjärtat av den olympiska rörelsen och stöder dem i varje skede av deras resa. Vi är glada över att samarbeta med Airbnb för att ge innovativa ekonomiska möjligheter till olympiska och paralympiska idrottare runt om i världen, säger Thomas Bach, President, IOK.

“Paralympier och paraatleter är mästare på innovation och att hitta kreativa lösningar på dagliga utmaningar de möter”, sa Andre Parsons, President, IPK. “Sommarfestivalen och paralympiska Online Experiences firar denna envishet och ger paraatleter en plattform att dela sina historier på, stärka andra, samtidigt som den också erbjuder nya inkomstmöjligheter, vilket är särskilt viktigt under dessa svåra tider”.

Relaterade Artiklar