Hem NYHETER A3s intag av bredbandskunder ökar kraftigt under Q2

A3s intag av bredbandskunder ökar kraftigt under Q2

Publicerat av: Redaktionen

Trots rådande pandemi har A3 visat sig otroligt stark på marknaden och slår rekord i kundintag under juli månad.

A3s intag av bredbandskunder ökar kraftigt under Q2 2

Paul Moonga, VD, A3

Under det andra kvartalet 2020 visar A3 en stor tillväxt med över 4 700 nya bredbandskunder netto i öppna stadsnät, och kvartalets sista del blir strax över 164 000 kunder.

Kundintaget är fortsatt starkt även in i det tredje kvartalet där A3 i juli 2020 har uppnått årets toppnotering för antal aktiverade kunder under en kalendermånad.

“För oss är det viktigt att visa att vi kan generera organisk tillväxt. Vi växer utan att öka kundanskaffningskostnaden per kund, vilket är i linje med tidigare kvartal – samtidigt som kundförluster håller sig på en fortsatt låg nivå. Det ökade kundintaget gör att den totala investeringen för kundanskaffningen ökar under perioden med ca 2,5 MSEK i jämförelse med förgående kvartal.

Konkurrensen på bredbandstjänster är knivskarp, och nu när fiberutrullningen avtar krävs det en större aktivitet med prissättning och kampanjer på alla marknader vi finns. Vi har även ökat fokus och närvaro på de digitala säljkanalerna och möter kunderna där de väljer att handla, och jämföra, tjänster.”

– Moses Ntereke, Head of Private Sales, A3

Resultatet av den investering A3 gjort gällande kampanjer och marknadsföring kommer att visas i kommande perioder.

“Trots läget som råder i samhället med Covid-19, där många av våra medarbetare arbetat på distans, har vi lyckats hålla en fortsatt hög aktivitetsnivå som nu visar tydliga resultat.
När vår Sunrise-portfölj visar en stark tillväxt innebär det en viktig signal för hela marknaden att A3 är en spelare att räkna med.”

– Paul Moonga, VD, A3

Relaterade Artiklar