3 x Red Dot till HiQ
Hem NYHETER 3 x Red Dot till HiQ

3 x Red Dot till HiQ

Publicerat av: Redaktionen

HiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards för två olika projekt.

Med Lux Nemus, en interaktiv projektionsupplevelse och en del av Metsä Groups besökarcenter Pro Nemus, vinner HiQs Great Apes Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations.

Appen för Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.

– Fantastiskt arbete från Great Apes. Att så många av deras projekt fortsätter vinna priser är bevis på teamets fina arbete, säger Sven Ivar Mørch, CEO på HiQ.

3 x Red Dot till HiQHiQ med sitt designteam från Great Apes vinner två Red Dot och en Best of the Best i årets Red Dot Design Awards med projekten Lux Nemus och Levi Resort. Lux Nemus vinner Best of the Best: Interface & User Experience Design och Spatial Communication: Light Installations och Levi Resort vinner Interface & User Experience Design: Mobile User Interfaces.Projektet Lux Nemus, som består av en samling specialbyggda väggar av Metsä trä, fiber och andra innovativa produkter, är en interaktiv projektionsupplevelse som är en del av besökarcenter Pro Nemus av Metsä Group. Kollagen av produkten har projektioner som gör det möjligt för besökare att interagera med väggarna via en pekskärm. Besökare kan lyfta fram enskilda produkter, utforska och lära sig mer om dem genom unika ljusprojektioner. Kärnan i installationen är att visa hur Metsä Group använder varje del av ett träd så effektivt som möjligt för det syfte som skapar mest värde.

Appen utvecklad för Levi Resort ger snabb och enkel åtkomst till alla Levi Ski Resorts utomhusäventyr och är den digitala följeslagaren för alla besökare. Utöver innovativa back- och lifttjänster är appen nyckeln till skidortens lojalitetsprogram. Appen ger effektiv navigering, datavisualisering i realtid samt öppna geodata och skräddarsydd kartprojektion.

– Vi är glada och stolta att de här två utmanande projekten uppmärksammas och erkänns på en internationell nivå och i en sådan viktig tävling som Red Dot Design Awards är. Vi har lagt ner mycket hårt jobb samtidigt som vi har använt nya verktyg och ny teknik, så vi ser utmärkelserna som ett bevis på den höga nivå av utförande och innovation som vi håller i alla våra projekt, säger Lukasz Geratowski, Senior Designer på Great Apes.

HiQs Great Apes är en av de mest internationellt prisade digitalbyråerna i Finland med tidigare utmärkelser i European Design Awards, Webby Awards, Red Dot Design Awards och Eurobest, samt nordiska utmärkelser som Grand One och Grafias ”Best of the year”.

Relaterade Artiklar