Hem NYHETER 3 viktigaste funktionerna att tänka på vid köp av ett nytt headset – som du inte visste att du ville titta på

3 viktigaste funktionerna att tänka på vid köp av ett nytt headset – som du inte visste att du ville titta på

Publicerat av: Redaktionen

Att välja rätt headset är inte en enkel uppgift.

3 viktigaste funktionerna att tänka på vid köp av ett nytt headset – som du inte visste att du ville titta på 3Inte minst med tanke på marknadens alla tillverkare, olika modeller samt den mängd funktioner som dagens headset erbjuder. Utöver de allra mest uppenbara attributen, som passform, färg och modell, finns det i dag en uppsjö av faktorer och funktioner som du behöver ta i beaktande för att efteråt känna att du valde helt rätt. I den här guiden listar tillverkaren Poly tre av de viktigaste, dolda, funktionerna att titta på när du köper ett nytt headset:

Bra mikrofon

Förutom bra ljud är en av de viktigaste funktionerna vid valet av ett nytt headset att det har bra mikrofoner. Enligt forskning från Poly använder 65 procent ett och samma headset till allt sitt vardagsanvändande.

Detta betyder att samma headset används till att lyssna på musik och till träning som att ta professionella jobbsamtal. Att ta ett samtal med en dålig mikrofon är en plågsam upplevelse både för dig och den du samtalar med. Se därför till att ditt nya headset har bra mikrofoner så att du kan ha ett samtal med hög kvalitet som bland annat filtrerar bort omgivande ljud och gör att mottagaren hör din röst klart och tydligt.

Tillhörande app

Med en tillhörande app kan du göra ditt lyssnade personligt och precis som du själv vill ha det. Appen bör kunna anpassa kommandon, anpassa ljudinställningar, välja önskat språk och ha en ”hitta ditt headset”-funktion. Appen bör också kunna göra mjukvaruuppdateringar. På så sätt kan du alltid hålla ditt headset uppdaterat med de senaste versionerna och funktionerna.

Röst- eller ljussignaler

Dagens headset har många olika funktioner och kontroller vilket gör att headsetet behöver kunna kommunicera med dig som användare för att förmedla sin status. Det kan handla om vilken ljudnivå du har ställt in, om du stängt av din mikrofon eller hur lång batteritid du har kvar. Vissa headset kommunicerar inte det här alls, men många kommunicerar med antingen ljus- eller ljudsignaler. Ljussignalen är ofta en eller flera lysdioder som blinkar olika många gånger, medan röstsignalen helt enkelt berättar i örat på dig hur många timmar till du kan lyssna innan du behöver ladda batteriet. Inför ditt köp bör du därför fundera på om du vill att ditt headset kommunicerar med ljus- eller ljudsignaler – eller både och.

Relaterade Artiklar