Hem NYHETER ​Tre lanserar 5G i Skåne, Uppsala, Västerås och fler delar av Stockholm i juni

​Tre lanserar 5G i Skåne, Uppsala, Västerås och fler delar av Stockholm i juni

Publicerat av: Redaktionen

I juni lanserar Tre 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm.

​Tre lanserar 5G i Skåne, Uppsala, Västerås och fler delar av Stockholm i juni 2

Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige: ”Vi lanserar 5G i Skåne, Stockholm, Uppsala och Västerås i juni”

Lanseringarna är nästa fas i utbyggnaden av 5G-nätet som inleddes redan i december förra året i södra Stockholm när Tre var först i Sverige med ett publikt 5G-nät.

– Det här är nästa steg i vår utrullning av 5G. Vi är stolta över att ha varit en drivande kraft bakom 5G-utbyggnaden i Sverige och ser fram emot att fortsätta vara med och driva utvecklingen, säger Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

Första steget tas redan i början av juni då 5G-nätet aktiveras i stadskärnorna i Malmö, Lund, Uppsala, Helsingborg, Västerås samt västra Stockholm inklusive Kungsholmen, Bromma och delar av Solna. Efter sommaren aktiveras även 5G i hela Stockholms innerstad.

Tres 5G-nät kommer från start att fungera med ett antal 5G-mobiler och i takt med att fler mobiler släpps på marknaden kommer fler och fler kunder att kunna använda Tres 5G-nät.

Nästa fas av 5G-utbyggnaden

Tre Sverige lanserade redan i december Sveriges första publika 5G-nät i Årsta/Enskede söder om Stockholm. Lärdomarna där har varit viktiga vid utbyggnaden av 5G i övriga landet. Under vintern och våren har utbyggnaden fortsatt i hög takt och den kommer att fortsätta i sommar och tidig höst då bland annat nätet i hela Stockholms innerstad kommer att aktiveras för 5G.

– Det är fantastiskt roligt att kunna ta det här steget. Vårt 4G-nät är mycket konkurrenskraftigt, inte minst i våra större städer, och vi har inte lägre ambitioner med 5G. Det här är första steget där vi använder frekvensspektrum vi redan har tillgång till. Nästa steg tas i samband med att fler och större frekvensband görs tillgängliga vilket kommer leda till stora kliv i upplevelse för slutkunden, säger Per Stigenberg, teknisk direktör på Tre.

Vad är 5G?

5G är den femte generationens mobilteknologi. 5G erbjuder, i takt med att stora spektrummängder blir tillgängliga, möjligheter till betydligt snabbare ned- och uppladdningstider jämfört med 4G. Svarstiderna i nätet har också förbättrats avsevärt. På sikt kommer 5G att revolutionera den mobila teknologins betydelse i det uppkopplade, sladdlösa, samhället.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>