Hem NYHETER ​Telenor och CaCharge laddar för elbilsboomen

​Telenor och CaCharge laddar för elbilsboomen

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sverige och CaCharge gör tillsammans elbilsladdning till en del av det uppkopplade samhället.

​Telenor och CaCharge laddar för elbilsboomen 2

CaCharges helhetslösning betyder att exempelvis fastighetsägare kan erbjuda många uppkopplade laddplatser i en tjänst.

Samarbetet betyder att laddningstjänster blir en del av Telenors IoT-erbjudande och att företagets kunder inom fastighets- och kommunsektorn kan koppla ihop sina tjänster inom området på ett effektivt sätt.

– Sverige är ett av de länder som har störst andel laddbara bilar. Nu tar vi ledningen när laddning och uppkoppling blivit en allt mer oskiljaktig del av vår vardag. Med en komplett tjänst för elbilsladdning tar vi den digitala fastigheten till nästa nivå, med sikte på ett mer hållbart samhälle, säger Andreas Kristensson, IoT-chef på Telenor.

CaCharges helhetslösning betyder att aktörer med flera parkeringsplatser såsom fastighetsägare, samfälligheter och kommuner kan erbjuda många laddplatser i en tjänst. Till lösningen hör uppkopplade laddboxar, webb- och applösning för betalningslösningar såväl som smart effektstyrning som kapar effekttoppar.

– Telenor och CaCharge ligger i digitaliseringens framkant och nu ser vi fram emot att bryta ny mark tillsammans. Det är så vitt jag vet första gången som ett telekomföretag inkluderar laddningslösningar i sitt erbjudande. Sverige är drivande inom det här området – just nu tittar resten av Europa på våra lösningar vid flerfamiljshus och arbetsplatser säger CaCharges vd Kurt Högnelid.

Telenors kunder erbjuds olika former av digitala tjänster inom fastighetssektorn. Inledningsvis kommer samarbetet att omfatta marknaden för fastighetsägare som har bredband indraget och levererar tjänster genom Telenor.

–Telenor kopplar redan upp fastigheter mot TV och bredband såväl som digitala tjänster såsom styrning av värme, vatten och ventilation. Elbilsboomen gör elbilsladdning till en självklar del i det här erbjudandet, och vi kommer att fortsätta att utveckla nya spännande lösningar i partnerskap med de vassaste aktörerna i branschen, säger Andreas Kristensson.

Relaterade Artiklar