Hem E-HANDEL Bambuser lanserar nästa generation av Live Video Shopping – erbjuder skalbar lösning utan krav på integration med e-handelsplattform

Bambuser lanserar nästa generation av Live Video Shopping – erbjuder skalbar lösning utan krav på integration med e-handelsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Bambuser lanserar nästa generation av sin flaggskeppsprodukt Live Video Shopping som bland annat öppnar upp möjligheten för nya kunder att komma igång betydligt snabbare och utan krav på en koppling till e-handelsplattformen.

Bambuser lanserar nästa generation av Live Video Shopping – erbjuder skalbar lösning utan krav på integration med e-handelsplattform 2

Jesper Funck, produktchef på Bambuser

Bambuser AB har varit pionjärer inom mobil livestreaming sedan 2007. Den 26 september 2019 lanserades den nya produkten Live Video Shopping, en interaktiv mjukvara riktad främst till retailbolag och e-handlare som vill sälja sina produkter eller tjänster via livestreaming, samt interagera med sina kunder i realtid. Live Video Shopping är den första helhetslösningen i västvärlden för en shoppingintegrerad interaktiv video som kan implementeras på kundernas egna plattformar.

Sedan lanseringen har Bambuser ingått nya kundavtal med ett flertal etablerade varumärken och e-handelsbolag globalt. Under den pågående epidemin, har Live Video Shopping lyfts fram i media som en ny stark trend inom e-handelsindustrin, både i Sverige såväl som resten av Europa och USA.

Bambuser meddelar idag att bolaget har sjösatt nästa generation av Live Video Shopping som är en betydande vidareutveckling av flaggskeppsprodukten i syfte att skapa en integrerad och friktionsfri upplevelse för kundernas besökare, samt underlätta onboarding och sänka tröskeln för nya kunder.

Nu påbörjas en utrullning av den nya generationen Live Video Shopping som levererar ett smidigt och intuitivt användargränssnitt utan att påverka sajtens laddningstider. Bland de stora nyheterna är att Bambusers kunder kommer framgent att kunna aktivera en minimerad videospelare vilken möjliggör för tittarna att surfa runt på e-handlarens webbsida, ta del av annan information eller hitta relaterade produkter utan att behöva lämna själva livesändningen. Livesändningen blir därmed en naturlig och sömlös del av den totala användarupplevelsen.

– Den ökade efterfrågan på Live Video Shopping kräver ett tydligt fokus på skalbarhet från oss och vi vill möjliggöra för alla e-handlare, stora som små, att snabbt komma igång och möta sina kunder live med en upplevelse som de kan göra till sin egen, säger Jesper Funck, produktchef på Bambuser.

Hittills har Live Video Shopping krävt en skräddarsydd integration med kundens e-handelsplattform för att fungera. Nya generationen erbjuder ett alternativ för nya kunder att komma igång betydligt snabbare och utan krav på en koppling till e-handelsplattformen. En successiv utrullning av nya Live Video Shopping kommer att ske under den närmaste tiden med start idag.

Relaterade Artiklar