Hem NYHETER ​Telenor lanserar TV via app till marknadens lägsta pris

​Telenor lanserar TV via app till marknadens lägsta pris

Publicerat av: Redaktionen

Telenor Sverige lanserar idag som första operatör ett antal helt streamade och kompletta tv-paket som inte kräver någon tv-box och som är billigare än andra tv-paket i Sverige.

​Telenor lanserar TV via app till marknadens lägsta pris 3I Stream Bas och Stream Stor ingår alla klassiska svenska tv-kanaler från TV4 Media, SVT, NENT och Discovery och även mängder av nischkanaler och playbibliotek.

– Från och med idag kan vi äntligen ge våra kunder det de efterfrågat så länge: heltäckande tv-paket utan krav på en tv-box, med tillgång till innehåll från de största kanalerna oavsett var i landet man bor. Utvecklingen med streamingtjänster har lärt konsumenterna att kräva att man ska kunna titta på innehållet var som helst, när som helst och på den enhet man själv väljer. Nu kan man även titta på tv på samma sätt, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor Sverige.

Igår, den 30 september, berättade Telenor Sverige om ett nytt avtal med TV4 Media som ger Telenor möjlighet att erbjuda sina kunder innehåll från TV4, Sjuan och TV12 streamat – och utan krav på tv-box. Avtalet gör Telenor till den första och enda operatören på den svenska marknaden med rätt att distribuera fullständigt innehåll från samtliga stora tv-hus i Sverige. Som en följd av detta kan Telenor nu erbjuda sina mobil- och bredbandskunder nya streamade tv-paket med marknadens billigaste och bredaste utbud.

Lanserar nya kanalpaket där tv möter streaming på kundernas villkor

Stream Bas innehåller alla 16 populära baskanaler i Sverige och kostar 149 kr/mån. Stream Stor innehåller hela 46 populära kanaler och 11 playbibliotek samt ett val mellan HBO Nordic och Viaplay till en kostnad av 299 kr/mån. Dessutom lanseras Stream Dokumentär & Fakta samt Stream Film & Serier som nya temapaket för bara 49 kr/mån. Stream Bas och Stream Stor är tillgängliga för Telenors mobil- och bredbandskunder, och temapaketen för alla konsumenter i Sverige, från och med idag, den 1 oktober.

Stream-paketen används via Telenor Stream-appen på iOS, Android, AppleTV och Chromecast eller streamas från valfri webbläsare via www.stream.telenor.se.

– Tv- och streamingmarknaden utvecklas just nu snabbare än någonsin. Samtidigt har vi tyvärr kunnat konstatera att kundernas behov inte alltid varit i fokus i de tjänster och paketeringar som levererats i branschen. På Telenor har vi nu hela paletten av tv-tjänster, alltifrån analoga kabel-tv-kanaler till tv via app i mobil, padda eller dator. Vi är övertygade om att det är så framtidens tv-upplevelser kommer att formas, med ökad valfrihet och enkelhet för kunderna, säger Leif Björklund.

Telenor Sverige har under de senaste månaderna genomfört en större satsning på att utveckla sina tv-erbjudanden. Senast i juni lanserades Sveriges billigaste tv-paket i miniformat, Telenor Stream Mini, utan krav på tv-box eller tidigare abonnemang.

Relaterade Artiklar