​SmartaSaker klimatkompenserar sina frakter!
Hem NYHETER ​SmartaSaker klimatkompenserar sina frakter!

​SmartaSaker klimatkompenserar sina frakter!

Publicerat av: Redaktionen

Som en del av SmartaSakers hållbarhetsarbete klimatkompenseras nu alla frakter till kunderna.

​SmartaSaker klimatkompenserar sina frakter! 2– Vi fick upp ögonen för den här möjligheten när vi valde tilläggstjänsten ”carbon neutral” hos en av våra utländska transportörer i samband med en bokad frakt, säger VD Ella Stemme. Jag var förundrad över den låga kostnaden för att klimatkompensera för den leveransen och tänkte att vi måste undersöka om det kan göras för våra kunders paket.

För att att få hjälp med utsläppsberäkningen vände sig SmartaSaker till företaget Tricorona Climate partner. De har beräknat bolagets genomsnittliga utsläpp per leverans baserat på föregående års försändelser. Med den schablonen beräknas nu utsläppen per paket och SmartaSaker klimatkompenserar löpande under året. När året är slut uppdateras schablonen inför nästa år.

– De globala utsläppen av växthusgaser måste minskas för att vi ska kunna säkra en hållbar framtid, säger Ossian Matthiessen, klimatanalytiker på Tricorona Climate Partner. Genom klimatkompensation minskas utsläpp motsvarande ens egna någon annan stans i världen. På så sätt kan företag, organisationer och individer ta ansvar för den klimatpåverkan som kortsiktigt är svår att minska tillräckligt. I certifierade projekt garanteras utöver klimatnyttan att ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet beaktas. Företag som klimatkompenserar har visat sig generellt sett vara bättre på att reducera sin klimatpåverkan internt.

– Vi började med våra kunders paket eftersom det är den största andelen av företagets transporter, berätta Ella Stemme. Vi tror också våra kunder kommer uppskatta att transporten av deras paket är klimatneutral. Det kommer inte att vara en tilläggstjänst hos oss utan klimatkompensationen gör vi för alla ordrar.

Processen var otroligt smidig, på bara några dagar hade SmartaSaker klimatkompenserat för 2018 och fått ett certifikat. Under 2019 klimatkompenserar SmartaSaker kvartalsvis för alla paket de skickar.

– Vi känner oss otroligt nöjda över det här beslutet, säger Ella Stemme. Det visar sig dessutom att kostnaden per paket är marginell i förhållande till alla andra kostnader varje paket innebär.

Så nu går vi vidare och gör beräkningarna för våra importer och frakter till lagret, snart ska även de frakterna vara klimatkompenserade!

Relaterade Artiklar