Philips presentar högupplöst ultrabred bildskärm – två 27 tummare i en
Hem NYHETER Philips presentar högupplöst ultrabred bildskärm – två 27 tummare i en

Philips presentar högupplöst ultrabred bildskärm – två 27 tummare i en

Publicerat av: Redaktionen

Philips nya bildskärm med formatet 32:9 är utformad för att ersätta flera skärmar.

Philips presentar högupplöst ultrabred bildskärm – två 27 tummare i en 2Bildskärmen är den första med en upplösning på 5 120 x 1 440. Den har dessutom inbyggd webbkamera med sensorer för ansiktsigenkänning med Windows HELLO och USB-C-docka.

Bland de många finesserna med den nya ultrabreda skärmen, med produktnamnet 499P9H, är att den kan ersätta två 27-tumsskärmar. Det är som att ha två 27-tums 16:9 QHD (2560×1440) sida vida sida, utan någon fysisk skarv. Något som efterfrågas på många kontor när skrivborden blir mindre.

Den höga upplösningen, till vardags kallad 5K, gör också att man slipper tappa i upplösning när man byter bland olika källor på den superbreda bildskärmen. Den visuella färgupplevelsen förstärks av att skärmen är certifierad enligt Display HDR 400.

Bredden, 32:9, tillsammans med den höga upplösningen gör att upplevelsen blir något utöver det vanliga och det kommer säkert att uppskattas av företagsanvändare, som spenderar många arbetstimmar vid bildskärmen. Produkten är till 99 procent avsedd för B2B-marknaden.

Bildskärmen har en inbyggd USB-C Dockningsstation med strömförsörjning. Det innebär att skärmen kan anslutas till en bärbar dator med en enda USB-C-kabel för att titta på högupplöst material eller att överföra data supersnabbt. Även medan den bärbara datorn startas eller laddas. Återigen något som speciellt efterfrågas av många företagsanvändare.

Datorn kan kopplas in med en nätverkskabel, RJ45, direkt i bildskärmen, som kommunicerar med datorn via USB-C-kabeln. Philips har RJ45 på nästan alla sina USB-C-modeller vilken ger en stor fördel mot konkurrenterna. Philips professionella monitorer med USB-C-anslutning är en viktig komponent i framtidens arbetsplats. Antalet kablar minimeras och arbetsytan kan hållas ren och snygg. Philips har totalt åtta USB-C-bildskärmar mellan 24 och 49 tum i sortimentet.

Den är också utrustad med en webbkamera. En popup-kamera, som går att trycka ned i bildskärmen när den inte används. Allt för att minska risken för att användaren blir filmad utan kännedom eller helt enkelt övervakad. Webkameran är utrustad med sensorer för ansiktsigenkänning enligt Windows HELLO. Det gör att inloggningen både blir bekvämare och snabbare.

Mot den här bakgrunden är det naturligt att bildskärmen vunnit flera utmärkelser, bland annat iF Design, som är en internationell kvalitetssäkring för enastående design, och Reddot award 2018, som står för det bästa inom industriell design.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>