Hem NYHETER ​Premiär för ny podcast – Mitt i maten

​Premiär för ny podcast – Mitt i maten

Publicerat av: Redaktionen

Den 21 oktober hade podcasten Mitt i maten premiär. I tio avsnitt lär programledaren Farzad Farzaneh och kocken Linn Söderström känna intressanta människor genom deras förhållande till mat.

​Premiär för ny podcast – Mitt i maten 2

Farzad Farzani och Linn Söderstrom

Podcasten görs av City Gross i samarbete med produktionsbolaget Munck.

Varje avsnitt kretsar runt en maträtt som gästen har en speciell relation till. Linn Söderström, kock och en av programledarna för satsningen, tycker att samtal kring mat är ett perfekt sätt att lära känna människor.

– Det är lätt att prata med människor om mat. Alla har en relation till mat och deras smak säger väldigt mycket om vilka de är. Jag tycker att det är spännande att höra vad människor inte tycker om och vilken mat de undviker, berättar Linn.

Det första avsnittet gästas av artisten och människorättsaktivisten Maxida Märak, därefter följer artisten Lilla Namo, influencern Paula Rosas och en rad andra profiler. Av de gäster som deltar i podcasten är långt ifrån alla kända för sin matlagning.

Oavsett hus stor erfarenhet gästerna har av matlagning generellt så har programledaren Farzad märkt att de har bra koll på maten de själva gillar och är intresserade av.

– Vi behöver ju alla äta. Man märker på våra gäster att de ofta har bättre koll på den mat de lagar än de själva tror, berättar Farzad.

Farzad Farzaneh kan bland annat titulera sig reklamfilmsregissör, manusförfattare, programledare och författare. Han har synts i bland annat Bolibompa, Lördagkväll med Farzad och Skavlan jr men har också hörts i Barnmorgon i P4.

– Jag har alltid varit nyfiken på människor, har alltid frågat folk i min omgivning om saker och har alltid lagat mycket mat. Jag tyckte därför att det här var en så himla rolig idé.

Om sin egen relation till mat berättar Farzad att han gillar utmaningen i att laga det som finns i kylen.

– Istället för att handla till en speciell rätt så gillar jag att kolla i kylskåpet och försöka laga något gott av det som finns där. Kreativiteten i det tycker jag är väldigt kul.

Kocken Linn Söderström driver restaurangen Garba i Stockholm tillsammans med Marion Ringborg och har tidigare arbetat på krogar som Street, Operakällaren och Ekstedt. Hon har drivit middagsklubb sedan 2009 och privatkocksföretag för hemmauppdrag, events, pop ups och matstudio sedan 2011. År 2017 kom hon trea i Kockarnas Kamp på TV4 och hon har medverkat i radioprogrammet fredag i P3 och som matspanare i P1.

Privat älskar Linn att äta allt som är krispigt och grönt. Men efter att ha lagat mat hela dagen på jobbet föredrar hon att någon annan lagar maten åt henne.

– Jag tycker att det är roligt att passa på att gå ut och äta när jag är ledig.

Alla recept som lagas i podcasten kommer att finnas på citygross.se/mittimaten. Mitt i maten är ett samarbete mellan City Gross och produktionsbolaget Munck.

Relaterade Artiklar