​Lazer Wolf ska ta kort- och brädspel in i framtiden
Hem NYHETER ​Lazer Wolf ska ta kort- och brädspel in i framtiden

​Lazer Wolf ska ta kort- och brädspel in i framtiden

Publicerat av: Redaktionen

Lazer Wolf Studio AB har samlat några av de tyngsta namnen i kort- och brädspelsbranschen för att ge ut nya unika spel som mixar det analoga med digitala tekniker.

​Lazer Wolf ska ta kort- och brädspel in i framtiden 1

Grundarna av Lazer Wolf, Daniel Wallström och Kristofer Stenskog

Grundarna är sprungna ur lokala spel- och mediaföretag och i samarbete med Michael Elliott startar de nu Lazer Wolf AB i Skellefteå. De har blivit antagna till Arctic Business Incubator.

Idag är digitala spel och underhållning en helt egen bransch samtidigt som det finns många som brinner för vanliga kort- och brädspel. Vad skapas om dessa två världar möts? Det har Daniel Wallström och Kristofer Stenskog tagit fasta på i spelbolaget Lazer Wolf som ska kombinera digital teknik som AR, VR och NFC med traditionella brädspel och därmed utveckla helt nya spel. Till sin hjälp har de huvuddesignern Michael Elliott, en av världens bästa kort- och brädspeldesigners.

– Vi är otroligt laddade och glada att vi är igång. Att vi fått med oss Michael Elliott på resan och stöttning från Arctic Business känns riktigt bra. Vi kommer skapa nåt helt nytt i vårt bolag, säger Kristofer Stenskog vd Lazer Wolf.

Deras målgrupp är spelare som vill få helt nya och unika spelupplevelser. Samtidigt kommer bolaget utveckla produkter och teknik som kan säljas till andra spelutvecklare.

– De har hittat ett unikt erbjudande genom att låta ny och gammal teknik mötas för att för att skapa helt nya spelupplevelser. Det blir otroligt spännande att få vara med och hjälpa dem med detta, säger Jens Lundström vd Arctic Business Incubator AB.

Arctic Business hjälper nya innovativa företag med att göra affärer, rekrytering, attrahera kapital och internationella nätverk av investerare, affärskontakter och experter. Alla bolagen som antas till Inkubatorn får 300 000 kr in investering från affärsängelbolaget Arctic Ventures Ett AB som Arctic Business förvaltar.

Relaterade Artiklar