Nio av tio mobiltelefoner och surfplattor får ett andra liv via Tele2s återvinningsprogram
Hem NYHETER Nio av tio mobiltelefoner och surfplattor får ett andra liv via Tele2s återvinningsprogram

Nio av tio mobiltelefoner och surfplattor får ett andra liv via Tele2s återvinningsprogram

Publicerat av: Redaktionen

Nära hälften av alla svenskar har en mobiltelefon hemma i byrålådan som inte används.

Nio av tio mobiltelefoner och surfplattor får ett andra liv via Tele2s återvinningsprogram 2I samband med ”Återvinningens dag” den 29 september vill Tele2 därför uppmuntra alla som har en mobiltelefon eller surfplatta hemma som inte används att lämna in den till Tele2 för att ge den ett nytt liv.

Att slänga elektronik på fel sätt har stor miljöpåverkan. Att istället lämna in en gammal mobiltelefon eller surfplatta till en Tele2-butik eller via tele2.se ger produkten chansen att helt eller delvis leva vidare. Som en del av företagets återvinningsarbete ges hela 90 procent av alla inlämnade teknikprylar ett nytt liv.

– Tele2 har ett hållbarhetsperspektiv i allt vi gör. Att samla in gamla mobiltelefoner och surfplattor som inte används är ett självklart initiativ för oss som operatör och det finns värdefulla miljövinster att hämta.

–  Många känner säkert igen sig i att ha teknikprylar hemma som inte används. Istället för att låta dessa fungerande produkter eller viktiga återvinningsdelar gå till spillo kan man lämna in dem till oss och låta någon annan få glädje av dem, säger Erik Wottrich, global hållbarhetschef på Tele2.

Produkter som lämnas in till Tele2 utvärderas genom att kontrollera funktion och eventuella skador. Eventuellt kvarvarande innehåll raderas och därefter kan mobiltelefonen eller surfplattan få ett andra liv. I de fall produkten inte fungerar hanteras den på komponentnivå där material sorteras och återanvänds. Om det inte är möjligt så återvinns det.

Värdet av en produkt som lämnas in beräknas och summan går antingen att skänka till stiftelsen ”Reach for Change”, som Tele2 är en av huvudsponsorerna till, eller så kan kunden välja att använda värdet direkt i butik. Till exempel kan priset för en ny mobiltelefon reduceras, vilket är en fördel både för den personliga ekonomin och miljön då den trasiga produkten återvinns på ett så hållbart sätt som möjligt

Relaterade Artiklar