​Ännu en seger, ännu ett datarekord
Hem NYHETER ​Ännu en seger, ännu ett datarekord

​Ännu en seger, ännu ett datarekord

Publicerat av: Redaktionen

Blågults segertåg i fotbolls-VM fortsätter och så gör de blågula fansens dataanvändning.

​Ännu en seger, ännu ett datarekord 2När Sverige mötte Schweiz gick tv-trafiken i (nät)taket och ökade med 500%. Hittills den högst procentuella ökningen för tv-tjänsten under VM.

I Sveriges match mot Sydkorea ökade mobildatatrafiken med 80% och tv-trafiken med 250%. När Sverige ställdes mot Tyskland på midsommardagen var motsvarande siffror 30% och 100%. I Mexiko-krossen ökade mobildatatrafiken med 120% och tv-trafiken med 250% – den största ökningen dittills under VM.

Men ingen av gruppspelsmatcherna kunde mäta sig med Sveriges åttondelsfinal. Visserligen sjönk mobiltrafiken något i jämförelse med förra matchen men ökade med 90% jämfört med samma dag och tid veckan innan VM. Tv-trafiken däremot slog datarekord med hela 500%.

– Det råder helt klart fotbolls- och datafeber i Sverige. Vi kan helt enkelt konstatera att svenskarnas kärlek till landslaget speglas i vår dataanvändning. Vi är nu mitt i semesteryran och vill helt enkelt inte missa ett enda ögonblick – även om vi är i stugan, tar sista rycket på jobbet eller sitter i bilen på väg till sommarstället i Svärdsjö. Inga höga odds på att vi får en ny trafiktopp på lördag i kvartsfinal, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

Rättigheterna ligger i år hos SVT och TV4, kanaler som du lätt har åtkomst till via Telias digital-tv eller streamingtjänst Telia Play.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>