Zara Larsson frontar Huaweis nya smartphone
Hem NYHETER Zara Larsson frontar Huaweis nya smartphone

Zara Larsson frontar Huaweis nya smartphone

Publicerat av: Redaktionen

Zara Larsson, en av Sverige största och mest framgångsrika artister och Huawei, ett av världens mest framgångsrika bolag inom smarta mobiler, bärbara datorer, smarta klockor med mera inleder nu ett samarbete.

Zara Larsson frontar Huaweis nya smartphone 1

Zara Larsson frontar Huaweis nya smartphone

När Huawei lanserar sin nya P30-serie med nya marknadsförings-konceptet – Dare to Challenge – blir Zara Larsson utmanaren som personifierar konceptet.

– Vi är väldigt stolta över att Zara Larsson väljer att samarbeta med oss. Vårt varumärke har utvecklats fantastiskt bra och nästa steg är att ytterligare stärka vår svenska förankring. Zara Larsson är en inspirerande person och samtidigt ett starkt varumärke. Hon har utmanat musikbranschen och representerar styrka, drivkraft och mod vilket vi är väldigt imponerade av. Hennes musik engagerar och driver skön puls , hon skapar en härlig upplevelse, något som även vi upplever när våra användare får sätta händer på våra smarta mobiler, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Nytt marknadsföringskoncept – Dare to Challenge

Huawei är mobiljätten som började sin bana som ett litet elektronikföretag och har kommit att bli en av världens största mobiltillverkare. En utmanare bland de etablerade giganterna, som steg för steg tagit sig till att bli ledande med sina smarta, innovativa mobiler. Genom att lyfta andra utmanare, vill Huawei inspirera andra att kämpa för att nå sina drömmar. Dare to Challenge, är Huaweis nya kommunikationskoncept, framtaget i samarbete med ett flertal framgångsrika svenskar där utmaningen står i centrum. Huawei vill lyfta deras historier, deras framgångar, för att uppmuntra andra att alltid anta utmaningen. Att våga vara en Challenger.

Zara Larsson – bland de främsta inom modern pop

Zara Larsson klev, med sin obestridliga talang, kompromisslösa attityd och otroliga kraft i sin röst, nästan tyst fram som en av de främsta inom modern pop. Som en konsekvens skrev hon historia. Hennes guld-certifierade So Good, har positionen som ”den andra mest strömmade debuten på Spotify av en kvinnlig artist någonsin” med 5 miljarder strömningar så här långt. Av hennes hits sålde Is not My Fault guld, Lush Life sålde platina och Never Forget You med MNEK sålde trippel platina. På MTV galan 2016 vann Zara Larsson både Bästa nykomling och Worldvwide Act. Under Nobels fredpriskonsert 2017 framförde hon Symphony tillsammans med Clean Bandit och 2018 kammade hon hem tre priser på svenska Grammisgalan – Årets låt, Årets album och Årets artist.

Huaweis varumärke växer hos svenskarna

För Huawei är den svenska marknaden viktig och på senare år har företaget investerat stort för att verksamheten ska få ett ännu större fotfäste. Detta har också visat sig bli utfallet. Under 2018 gick Huawei från fyra procent till 13 procents marknadsandel och är det företag som förbättrat sin Brand Advocacy-poäng bäst i Yougovs Brandindex. Svenskarna upplever sig enligt Yougov få bra värde för pengarna när de köper produkter från Huawei.

– Ett kvitto på att svenskarna gillar det vi gör och att de dessutom rekommenderar våra produkter. Yougovs undersökning visar att vi är på rätt spår på den svenska marknaden och jag ser verkligen fram emot att fortsätta på den resan och ytterligare stärka vår svenska närvaro med vårt lokala kommunikationskoncept, fortsätter Sofia Björnerfors.

Relaterade Artiklar