Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Uber satsar på leverans av varor – tillsammans med Åhléns City Stockholm – med nya tjänsten Uber Direct

Uber satsar på leverans av varor – tillsammans med Åhléns City Stockholm – med nya tjänsten Uber Direct

Publicerat av: Redaktionen

Uber lanserar idag den nya tjänsten Uber Direct – en leveranstjänst för prylar och varor.

Uber satsar på leverans av varor - tillsammans med Åhléns City Stockholm - med nya tjänsten Uber Direct 3Uber Direct är ett sätt att möta nya behov från såväl handeln som konsumenter och samtidigt stötta förare och leveranspartners i tider där färre människor rör på sig.

Tjänsten lanseras först tillsammans med Åhléns City i Stockholm – med möjlighet att få varor hemlevererade inom 30 minuter från att ordern är färdigställd.

Uber expanderar nu sin verksamhet till att utöver transport av mat och människor nu även erbjuda leverans av varor genom tjänsten Uber Direct. Inledningsvis lanseras den nya tjänsten tillsammans med Åhléns City Stockholm – där konsumenter nu kan få kläder och accessoarer hemlevererade inom 30 minuter från att ordern är färdigställd.

– Vi har sett ett ökat behov från såväl handeln som från konsumenter att hitta nya och snabba sätt för leverans av varor. Uber Direct är vårt sätt att möta det behovet samtidigt som vi skapar fler leveranstillfällen för de förare och leveranspartners som använder vår app. Vi är otroligt glada över att lansera detta i partnerskap med Åhléns och ser fram emot att expandera tjänsten tillsammans med ytterligare partners, säger Henrik Berglin, ansvarig för Uber Direct.

Partnerskapet med Åhléns City Stockholm är en förlängning av varuhusens “personal shopping”-erbjudande, där konsumenter via videosamtal kan få tillgång till personlig rådgivning kostnadsfritt.

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda leverans av varor till våra kunder inom 30 minuter. Efterfrågan på hemleverans från kunderna har ökat kraftigt under de senaste månaderna, och samarbetet med Uber gör att vi nu kan tillgodose detta behov på ett mycket snabbt och smidigt sätt, säger Mattias Jacobsson, Varuhuschef Åhléns City Stockholm.

Uber Direct gör det möjligt för butiker och detaljhandelskedjor att ta emot ordrar i sina egna kanaler, men samtidigt erbjuda hemleverans direkt till slutkund inom endast 30 minuter i storstäderna. Beställningen sker därmed via butikens vanliga kanaler, men levereras on-demand av en förare eller kurir via Uber.

Relaterade Artiklar