Tradera satsar på en snabb och smidig shoppingupplevelse
Hem E-HANDEL Tradera satsar på en snabb och smidig shoppingupplevelse

Tradera satsar på en snabb och smidig shoppingupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

1000 nya auktioner i timmen. Och var tredje sekund byter saker ägare på Tradera.

Tradera är Sveriges största cirkulära marknad och visionen är att vara drivande i omställningen till en cirkulär ekonomi.

Kanske har det aldrig varit mer aktuellt än idag

– Nya saker och kläder är både billigare och mer lättillgängliga än någonsin. Traderas roll att stå för ett mer hållbart handlande är viktigare än någonsin, säger Sofia Hagelin pressansvarig på Tradera.

”Nykonsumtion är snarare vår konkurrent än andra cirkulära alternativ”

Det ska vara lika enkelt att handla hos Tradera som vilken e-handel som helst. Det innebär att de måste tillhandahålla en snabb och smidig shoppingupplevelse – vilket ställer höga krav på användarvänlighet, ett brett och väl presenterat produktutbud och attraktiva betalnings- och fraktalternativ.
– Vi ser hela detaljhandeln som vår spelplan och det är snarare nykonsumtionen som är vår konkurrent än andra cirkulära alternativ. Vårt mål är ju att få fler svenskar att börja tänka cirkulärt först, när de ska handla, berättar Sofia Hagelin.

Skrivare på ombud gör det enklare att skicka varor mellan privatpersoner
Tradera satsar på en snabb och smidig shoppingupplevelseDet ska vara enkelt att sälja sina saker. Idag krävs det att säljarna har en skrivare hemma och många har inte det. För att möjliggöra omställningen till en cirkulär ekonomi måste det bli ännu enklare att skicka varor mellan privatpersoner. Därför utökar Tradera samarbetet med DB Schenker som innebär en ny möjlighet att kunna skriva ut fraktsedlar hos sitt närmsta DB Schenkerombud.
– Den här lanseringen med DB Schenker är definitivt ett steg i den riktningen och något som våra användare har efterfrågat länge, så det känns extra kul att vi nu kan erbjuda den möjligheten, säger hon.

Det här gör DB Schenker för Tradera
DB Schenker kör ombudspaket för Tradera. Mest mellan privatpersoner men även från Traderas företagssäljare. DB Schenker levererar till Traderas köpare utanför Sverige.
DB Schenker har stöttat Musikhjälpen fem år i rad genom att skänka frakten på Tradera.
Just nu håller DB Schenker på att pilota och rulla ut etikettskrivare på samtliga ombud i Sverige – för att det ska bli enklare för Traderas säljare att skicka paket.

Relaterade Artiklar