Hem PRODUKTNYHETERHETA PRYLAR TIPA utser Huawei P40-serien till årets bästa kameramobiler

TIPA utser Huawei P40-serien till årets bästa kameramobiler

Publicerat av: Redaktionen

P40-serien gjorde debut med banbrytande sensor, kraftfullare kameror och en mängd nya smarta funktioner.

TIPA utser Huawei P40-serien till årets bästa kameramobiler 3Nu belönas serien med TIPA World Awards 2020 som delas ut av prestigefyllda TIPA (Technical Image Press Association) som representerar 30 branschtidskrifter i 15 länder. Huawei P40-serien är nu alltså officiellt de bästa kameramobilerna som finns på marknaden.

-TIPA-utmärkelsen är ytterligare ett bevis på P40-seriens innovation och kvalitet. Det är också roligt att hela serien får pris. Sedan tidigare har P40 Pro belönats med den högsta poängen någonsin av DXOMARK och ingen annan mobil har fått så höga värden. De två utmärkelserna kombinerat visar på vår fortsatta starka position gällande högkvalitativa kameramobiler i världen, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Nya Huawei P40 är en helt ny serie flaggskeppsmobiler med enastående design och banbrytande kamerainnovationer som radikalt kommer att förbättra möjligheterna för fotografering och filmning med mobilen.

Den nya P40-serien ligger, likt sina företrädare, i framkant gällande excellens inom bildhantering. Den stora 1/1,28-tums sensorn har en inre pixelstorlek på 2,44 mikrometer som accelererar ljusintaget vid sämre ljusförhållanden. P40-serien har även en förbättrad periskop-design som gör en 10x optisk zoom möjlig. Huawei P40-serien drivs av en Kirin 990 5G-processor och stödjer höghastighets-5G och wifi 6 plus. Den avancerade hårdvaran är inbäddad i en vacker och kompakt design starkt präglad av Huaweis Quad-curve Overflow-skärm.

TIPA skriver –Fotomöjligheterna för kameramobiler tar ytterligare ett stort steg med Huaweis senaste P-serie. Alla tre modellerna i serien, P40, P40 Pro och P40 Pro +, drivs av en Kirin 990 5G-processor, har en stor 1/1,28-tums sensor och har utvecklats i samarbete med Leica. Värt att notera för alla modellerna är de AI-drivna vitbalansalgoritmerna, inklusive algoritmer dedikerade att optimera hudton och hudstruktur, den kraftigt förbättrade dynamiska räckvidden och prestandan vid dåliga ljusförhållanden, färgtemperaturgivare, fokuskapacitet på alla pixlar och en XD Fusion Engine för smidig zoom och optimering av bildkvalitet.

Relaterade Artiklar