Tennisfeber när Stockholm Open intar stan
Hem NYHETER Tennisfeber när Stockholm Open intar stan

Tennisfeber när Stockholm Open intar stan

Publicerat av: Redaktionen

NK- klockan får unikt sällskap – av en tennisboll

För första gången någonsin görs en av Stockholms mest kända symboler om.

Den ikoniska NK-klockan får sällskap av en fem meter stor tennisboll inför årets stora tennishändelse, Stockholm Open. Kvälls- och nattetid kommer bollen dessutom att lysas upp och sprida ljus över stadens takåsar, allt i en hyllning till Stockholm Open och tennis i världsklass.

Den tillfälliga jätte-tennisbollen på NK är ett initiativ av Stureplansgruppen, en av turneringens huvudpartners, i samband med den anrika Stockholm Open som går av stapeln den 6-13 november på Kungl. Tennishallen.

“Stockholm Open har varit en viktig nöjeshändelse i över 50 år, därför känns det som en spännande matchning för Stureplansgruppen att kliva in som huvudpartner. Att dessutom få bidra med något historiskt som att ta över den ikoniska NK-klockan under ett par veckor känns stort. Vi är först med detta, men jag är rätt säker på att vi i framtiden kommer se liknande take-overs”, säger Linda Nordlund, Marknadschef, Stureplansgruppen.

Tennisfeber när Stockholm Open intar stanKonstruktionen består av en tvådelad uppblåsbar sfär som monteras omsorgsfullt i befintlig konstruktion. På kvälls- och nattetid tänds bollen upp och lyser upp stan. Tennisbollen ovanpå NK föreställer såklart Stockholm Open’s matchboll av RS tennis och i samband med att den enorma tennisbollen tar plats över takåsarna sker även fler aktiviteter på NK och runt om på stan. Bland annat kan tennisfebern även märkas av i NKs skyltfönster där turneringen har en installation, och inom kort lanseras även årets turneringskollektion.

Årets officiella Stockholm Open-klädkollektion kommer att finnas tillgänglig att köpa på NK Sport och KLTK-butiken under november månad, samt på plats på arenan under turneringen.

Produktionen av skyltfönstret och tennisbollen görs av en av turneringens andra huvudpartners, Sture Exhibition, som även ansvarar för en stor del av produktionen på arenan.

Mer information om händelser på och runt årets tennisturnering Stockholm Open 6-13 november uppdateras löpande på turneringens hemsida stockholmopen.se.

Relaterade Artiklar