Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest

Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” har tillsammans med det globala testföretaget Umlaut jämfört kvaliteten av mobilnätet hos 94 operatörer i 28 europeiska länder.

Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest 1I testet som kallas “Europeiska mobiltelefonimästerskapen” hamnar Telia Sveriges mobilnät överst på listan.

I samarbete med det globala testföretaget Umlaut har Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” genomfört ett test av mobilnätet hos 94 mobiloperatörer i 24 europeiska länder. Samtliga operatörer utvärderas i tre kategorier: datahastighet, fördröjning och täckningskvalitet – där täckningskvalitet innebär i hur stor del av nätet det finns tillgång till bra bandbredd. När resultatet från samtliga kategorier summeras står det klar att det är Telia som får högst totalpoäng.

– Vi investerar, utvecklar och förbättrar ständigt vårt nät för att kunna erbjuda våra kunder Sveriges bästa mobilnät – Folknätet. Att vårt gedigna kvalitetsjobb även uppmärksammas av internationella medier är så klart ett härligt kvitto på att vi gör saker rätt, säger Staffan Åkesson, CTO, Teknisk chef på Telia.