Hem NYHETER Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest

Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest

Publicerat av: Redaktionen

Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” har tillsammans med det globala testföretaget Umlaut jämfört kvaliteten av mobilnätet hos 94 operatörer i 28 europeiska länder.

Telia toppar listan i europeisk mobilnätstest 3I testet som kallas “Europeiska mobiltelefonimästerskapen” hamnar Telia Sveriges mobilnät överst på listan.

I samarbete med det globala testföretaget Umlaut har Tysklands ledande telekombranschtidning ”Connect” genomfört ett test av mobilnätet hos 94 mobiloperatörer i 24 europeiska länder. Samtliga operatörer utvärderas i tre kategorier: datahastighet, fördröjning och täckningskvalitet – där täckningskvalitet innebär i hur stor del av nätet det finns tillgång till bra bandbredd. När resultatet från samtliga kategorier summeras står det klar att det är Telia som får högst totalpoäng.

– Vi investerar, utvecklar och förbättrar ständigt vårt nät för att kunna erbjuda våra kunder Sveriges bästa mobilnät – Folknätet. Att vårt gedigna kvalitetsjobb även uppmärksammas av internationella medier är så klart ett härligt kvitto på att vi gör saker rätt, säger Staffan Åkesson, CTO, Teknisk chef på Telia.

Relaterade Artiklar