Hem NYHETER Telia fibrerar Akademibokhandeln

Telia fibrerar Akademibokhandeln

Publicerat av: Redaktionen

Telia uppgraderar Akademibokhandelns över hundra butiker med fiber och tar över driften av samtliga datanät i alla butiker.

Telia fibrerar Akademibokhandeln 3Avtalet på 60 månader omfattar Telias lösning Nätverk som tjänst för WAN, LAN och WiFi näten som utgör ryggraden i Akademibokhandelns digitala infrastruktur.

Telias lösning Nätverk som tjänst innebär att Akademibokhandeln förbättrar kundupplevelsen och gör det enklare för kunden att betala, hantera ärenden och checka ut både i de fysiska butikerna och online. De fysiska butikerna kommer även erbjuda alla kunder tillgång till fritt WiFi.

Avtalet innebär att Telia tar ett helhetsansvar för Akademibokhandelns nätverk både mellan butikerna och lokalt. 4G kommer dessutom komplettera som backup i samtliga butiker för att säkra Akademibokhandelns tillgång till ett stabilt och säkert datanät.

– Det viktigaste för oss är att kunna ge våra kunder en upplevelse i toppklass när de besöker våra butiker, oavsett om de kommer för ett snabbt besök eller vill få en mer omfattande upplevelse i mötet med våra produkter och personal i butik. Vi satsar på att fortsätta kunna möta alla våra kunders framtida behov, och leverera över förväntan när de besöker våra butiker. Fibern blir en grundbult för att kunna åstadkomma detta och även kunna möta framtida möjligheter och utmaningar förklarar Anna-Lena Olsson, CIO Bokhandelsgruppen.

Telia ansvarar även för drift och underhåll samt löpande utveckling av nätet. Akademibokhandeln kan därför fokusera på att utveckla och införa nya digitala tjänster som ger en ännu bättre kundupplevelse och förenklar vardagen för medarbetarna.

– Vårt mål är att Akademibokhandeln ska ligga i framkant och erbjuda nya tjänster som ökar nyttan för kunderna och personalen. Akademibokhandelns satsning på nya innovativa lösningar är inspirerande och det är fantastiskt roligt att få förtroendet att leverera verktyg som hjälper dem i deras nya satsningar. Vår lösning erbjuder den stabilitet och driftsäkerhet som krävs för det, säger Anna Rydergren, chef för företagsaffären Telia.

Relaterade Artiklar