Telenor satsar vidare på spelprodukter – adderar PS5 till sortimentet
Hem GAMING Telenor satsar nu vidare på spelprodukter – adderar PS5 till sortimentet

Telenor satsar nu vidare på spelprodukter – adderar PS5 till sortimentet

Publicerat av: Redaktionen

Enligt försäljningsstatistik från Telenor för februari tar Androidmobiler ett stort kliv framåt tack vare lanseringen av Samsungs S23-serie.

S23-serien gör ett tydligt avtryck med S23 Ultra i topp medan topplistan för iPhones är oförändrad.

Det går fortsatt bra för spelprodukter och en av storsäljarna i februari är Nintento OLED. Nu utökar Telenor sitt spelsortiment med Playstation©5 (PS5).

Från och med vecka 12 kommer PS5 och utvalda spel att säljas i Telenors butiker. De spel som kommer att finnas från början är God of War Ragnarök, Gran Turismo 7 och Last of us Part 1. Planen är att utöka successivt.

–         PS5 och andra gamingprodukter som nu tas in i vårt ordinarie sortiment är helt i linje med den efterfrågan vi ser från våra kunder. De vill både ha bra uppkoppling från oss och hjälp med underhållning de kan använda uppkopplingen till. Sedan tidigare kan de köpa alla sina kanalpaket för TV från oss och nu utökar vi underhållningssegmentet med fler gamingprodukter. Momentumet för spel är stort, och vi är glada över att ha en partner som PlayStation som ständigt tänjer på gränserna för spelinnovation, säger Magnus Stääv.

Försäljningen av Playstation är ett samarbete med Nordisk Film Interactive.

–         Det händer mycket spännande inom gaming, vilket också bekräftas av det vi såg på Mobile World Congress i Barcelona. Det blir vanligare med spel i kombination med augmented och virtual reality både kopplat till konsol och i kombination med våra smartphones, menar Magnus Stääv.

Vad gäller telefonförsäljningen har Samsung Galaxy S23-serien helt och hållet ersatt Galaxy S22-serien på topplistan från januari till februari.

Telenor satsar vidare på spelprodukter – adderar PS5 till sortimentet

–          En väldigt lyckad lansering av en ny produktserie. S22-serien fortsätter såklart att köpas, men de allra flesta väljer den nya serien. De nya modellerna är en vidareutveckling på alla punkter från förra generationen, men det vi hör att kunderna uppskattar mest är den nya selfie-kameran på 12 MP, säger Magnus Stääv, ansvarig för Telenors säljkanaler.

Telenor Sveriges bästsäljande telefoner, februari 2023

(januari i parantes)

Apple

  1. iPhone 13 (1)
  2. iPhone 14 (2)
  3. iPhone 14 Pro Max (3)
  4. iPhone 14 Pro (4)
  5. iPhone 12 (5)

Android

  1. Samsung Galaxy S23 Ultra (ny)
  2. Samsung Galaxy S23 (ny)
  3. Samsung Galaxy A53 (2)
  4. Samsung Galaxy S23 Plus (ny)
  5. Samsung Galaxy S21 FE (ny)

Uppgifterna är baserade på försäljningssiffror från Telenors samtliga försäljningskanaler under februari och gäller både privata kunder och företagskunder.

Till försäljningssiffrorna tillkommer även de telefoner som är återanvända och som kommit till Telenor via Change-programmet eller tjänsten Sälj mobilen som säljs till konsument via partners.

Relaterade Artiklar