Techduo från Göteborg i ny Last Mile-startup för hållbar och lönsam e-handel
Hem E-HANDEL Techduo från Göteborg i ny Last Mile-startup för hållbar och lönsam e-handel

Techduo från Göteborg i ny Last Mile-startup för hållbar och lönsam e-handel

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras ett nytt initiativ för att både matkassar och paket ska vänta säkert innanför dörren när du kommer hem av göteborgsprofilerna Thomas Rejmell och Björn Olsson.

Techduo från Göteborg i ny Last Mile-startup för hållbar och lönsam e-handel 1

Thomas Rejmell, vd och en av två grundare till Zesec of Sweden.

Startupföretaget Zesec of Sweden premiärkör i höst en ny plattform och app som löser både e-handlarnas och logistikföretagens problem med kostsamma och miljömässigt ohållbara leveranser, samtidigt som konsumenterna har full kontroll och ökad bekvämlighet.

Investmentföretaget EkapAif har nyligen investerat i bolaget för snabbare tillväxt i samband med lanseringen under hösten 2019.

– Vi har utvecklat plattformen med öppna och standardiserade API:er så att alla detaljhandlare kan använda den, även mindre och lokala företag. Konsumenter behöver i princip bara ha ett digitalt dörrlås och kamera innanför dörren, något vi redan paketerat för att snabba på etableringen, berättar Thomas Rejmell, vd och en av två grundare till Zesec of Sweden.

Idén är inte ny men mycket efterfrågad av framför allt e-handlare och logistikföretag, men att placera hemleveranser direkt innanför dörren även då beställaren inte är hemma har ännu inte lyckats få ett större genomslag.

Nu ska det ändras då Göteborgsföretaget Zesec of Sweden parallellt lanserar deras nya plattform, app och anpassat konsumenterbjudande. Bakom satsningen står två av Göteborgs techprofiler Thomas Rejmell och Björn Olsson.

– Vårt system medför stora besparingar i tid, pengar och miljöpåverkan. Plattformen och appen gör det möjligt för alla i detaljhandeln att leverera varor hem till kunderna utan att behöva passa specifika tidsintervall. Det förenklar också konsumenternas behov av smidig e-handel då de inte behöver hämta paket på något utlämningsställe eller vara hemma vissa tider för att ta emot leveranser.

Lanseringen av systemet står så att säga för dörren, då 500 hushåll hos bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping under hösten ska få digitalt lås samt kamera installerat och de lokala handlarna börjar använda systemet. För att snabba på lanseringstakten har investmentbolaget EkapAif har nyligen investerat i verksamheten och tar en aktiv roll i styrelsen och som rådgivande ägare.

– Marknaden är enorm och växer med 20 procent per år. Vi tror att Zesec ligger helt rätt i tiden och har stor fördel av att deras lösning är oberoende av hårdvara. Då kan de fungera mot alla e-handlare och synkar bra med trenden kring digitala hemmet. Det stora marknadsgenombrottet kommer nog om 3-5 år beroende på olika faktorer så det är en långsiktig satsning vi gör, säger Henrik Jerner på EkapAif.

– Vårt system fungerar såklart lika bra för hantverkare eller andra tjänster till hemmet. Tjänsten gör det också möjligt att få exempelvis uppackningsservice av matvaror eller installation av inköpt hemelektronik utan att behöva ta ledigt för att vara hemma och öppna dörren, säger Thomas Rejmell, vd på Zesec of Sweden.

Relaterade Artiklar