Hem NYHETER TCL utökar ljudfamiljen med innovativa och prisade Ray·Danz

TCL utökar ljudfamiljen med innovativa och prisade Ray·Danz

Publicerat av: Redaktionen

TCL:s nya soundbar RayDanz med Dolby Atmos är utformad efter kundens behov av en uppslukande hemmabioupplevelse – till en vettig prisbild.

TCL utökar ljudfamiljen med innovativa och prisade Ray·Danz 2

TCL utökar ljudfamiljen med innovativa och prisade Ray·Danz

Soundbaren har sedan lansering tidigare i år vunnit en rad utmärkelser och finns tillgänglig hos nordiska återförsäljare sedan april i år.

Under första kvartalet i år presenterade TCL Electronics sitt senaste tillskott i sin line-up för soundbars, TCL RayDanz. Sedan säljstart i april i Norden har soundbaren fått många fina omdömen och globala utmärkelser.

– RayDanz sticker verkligen ut på marknaden med en maxad ljudupplevelse till en väldigt rimlig prisbild. Att vi nu efter lansering dessutom får produkten bekräftad av bra resultat i ett stort antal globala tester, samt utmärkelser, gör att vi kan känna oss trygga i vårt kundlöfte. Vi fortsätter vår resa att förbättra människors vardag med smarta produkter och premiumupplevelser, säger Johan Huss, Country Manager TCL Nordics.

Innovativ akustisk design
Istället för traditionella digitala signalprocessorer för att skapa en artificiell ljudbild, bygger den unika RayDanz-tekniken på så kallade akustiska reflektorer. Även om just användandet av reflektorer i högtalare i sig är inte något nytt, är det smått revolutionerande att använda den tekniken i en soundbar. Det garanterar soundbarens slimma design till trots en otroligt uppslukande och naturtrogen ljudbild. Designen och användandet av reflektorerna garanterar också en större ”sweet spot”, vilket innebär att du kan röra dig fritt i förhållande till soundbaren utan att tumma på ljudkvaliteten.

Underhållningen blir också mer dynamisk med Dolby Atmos-teknik, vilket ger dig flerdimensionellt ljud som ger djup och spänning för en starkare filmupplevelse. Att den är väldigt enkel att använda med få och enkla inställningar, gör också produkten extra omtyckt hos konsumenterna. RayDanz levererar en riktigt kraftfull bas, tack vare den trådlösa subwoofern. En extern subwoofer är också att föredra om rummet är stort om du vill kunna fylla utrymmet. För dig som också vill kunna spela musik så har denna soundbar stöd för Bluetooth via din mobil eller surfplatta. Förutom subwoofern är även det en god anledning att få besök av grannarna.

Prisad produkt
Redan innan entrén hos nordiska återförsäljare har produkten blivit ordentligt prisad för sin design och funktionalitet. Bland ett 10-tal globala utmärkelser och awards, däribland hela sju ”Best of IFA Awards” och sex ”Best of CES 2020 Awards”, med bland annat fina omdömen från Business Insider, Digital Trends och Mashable. Här sticker bland annat det prestigefyllda iF Design Awards ut – där man uppmärksammar RayDanz för tekniken och designen bakom de akustiska reflektorerna.

Specifikationer i korthet TCL RayDanz (TS9030):

  • RayDanz-teknik
  • Dolby Atmos
  • Trådlös subwoofer
  • Trådlös strömning av musik via Bluetooth
  • Maximal ljudkapacitet: 540 W
  • Extra centerkanal
  • HDMI ARC & HDMI Input
  • Perfekt för 55 tums TV och uppåt
  • Dimensioner (b x h x d): 1050 x 58 x 110 mm

Tillgänglighet och återförsäljare
TCL RayDanz (TS9030) finns sedan april 2020 hos utvalda återförsäljare till ett rekommenderat pris på 4 990 SEK.

Relaterade Artiklar