Hem NYHETER TCL presenterar sin nya P61- och P81-serie i Norden

TCL presenterar sin nya P61- och P81-serie i Norden

Publicerat av: Redaktionen

TCL Electronics lanserar nu sin ultratunna 4K HDR PRO TV P81 och slimma 4K HDR 10 TV P61.

TCL presenterar sin nya P61- och P81-serie i Norden 3Dessa TV-modeller är inget annat än ett stycke teknikkonst. TCL möter med den här lanseringen de nordiska konsumenternas höga förväntningar på design och funktion tack vare smarta verktyg och en otrolig bild- och ljudkvalitet. Och återigen till väldigt konkurrenskraftiga priser.

TCL Electronics presenterade under IFA 2020 bland annat sin senaste HDR TV-lineup P61- och P81-serien. Dessa TV-modeller kommer nu till den nordiska marknaden, tillgängliga i butik under slutet av september.

TCL P81-serien: Bildperfektion för den bästa HDR-upplevelsen

P81-serien kombinerar en ultratunn design, 4K HDR PRO-bildkvalitet med Motion Clarity Pro, Dolby Vision, HDR10 och det mest avancerade Smart TV-systemet hittills: Android TV med inbyggd Google Assistant. Konsumenterna kan enkelt komma åt innehållet de älskar tack vare den integrerade handsfree-röststyrningen: de kan prata direkt med sin TV. Den lyxiga, nästintill ramlösa, metalldesignen i P81-serien har ett slimmat stativ, vilket gör det inte bara till ett elegant hantverk utan även en trevlig inredningsdetalj med en tidlös design.

Med 4K HRD PRO får tittaren en superb kontrast, levande färger och rena detaljer. HDR, High Dynamic Range, är den senaste standarden för 4K UHD-innehåll. HDR förbättrar både kontrast och färgåtergivning avsevärt, och HDR PRO är en ytterligare förfining av bilden genom att återge ljusa och mörka nyanser på ett så naturligt sätt som möjligt. I kombination med Motion Clarity Pro och förbättrade färger ger TV:n en överlägsen HDR-upplevelse med renare och starkare färger även i de snabbare filmscenerna. Eftersom content i HDR inte är så tillgängligt ännu, har denna TV-modell inbyggd SMART HDR som uppgraderar SDR-innehåll (Standard Dynamic Range) till HDR-liknande bildkvalitet, så att tittarna kan njuta av sin favoritserie i högsta möjliga bildkvalitet.

Hemmabiokänslan förstärks ytterligare ett snäpp med hjälp av både Dolby Vision för enastående färgåtergivning och Dolby Atmos för en uppslukande ljudupplevelse.

TCL P61-serien: bildprecision med 4K HDR10 och Android TV
P61-serien kombinerar en slimmad design med 4K HDR 10 och Android TV – en smidig och elegant TV för alla som inte vill kompromissa mellan design, bildkvalitet eller ett användarvänligt gränssnitt som gör allt innehåll lättillgängligt för hela familjen.

Liksom P81-serien kommer även P61-modellerna med den senaste standarden för 4K UHD-innehåll: 4K HDR vilket innebär verklighetstrogna färger och stark kontrast. Den har också möjlighet att skala upp SDR-innehåll med hjälp av SMART HDR, och i kombination med Micro Dimming Pro anpassas ljusstyrkan och genererar en ytterligare förbättrad kontrast, särskilt i mörker.

Även P61 har Android TV som gränssnitt, för en enkel och obegränsad underhållning, med inbyggd Google Home och Google Assistant. Hitta den senaste filmen, kontrollera ställningen på den pågående fotbollsmatchen eller dimma lamporna – allt utan att lämna vad du tittar på för tillfället. Android TV gör det också möjligt att streama innehåll direkt på TV:n.

P61-modellerna är också utrustade med Dolby Audio som levererar ett rikt, klart och kraftfullt ljud, oavsett om du tittar på film, TV-program, YouTube-videor eller konserter.

TCL släpper även en till version i P61-serien, den enklare modellen TCL P610. Den kommer med ett enklare gränssnitt, Linux, och något mer begränsat app-utbud.

Tillgänglighet och priser
P81-serien, TCL P815, kommer i storlekarna 50, 55 respektive 65 tum och finns tillgängliga via utvalda återförsäljare i Sverige från och med slutet av september. Rekommenderade cirkapriser från 6 990 SEK.

P61-serien, TCL P615, kommer i något fler storlekar; 43, 50, 65, 70 och 75 tum, tillgängliga via utvalda återförsäljare i slutet av september. Rekommenderade cirkapriser från 4 490 SEK.

Den enklare modellen, TCL P610, finns i storlekarna 43, 50, 55, och 65 tum, tillgängliga via utvalda återförsäljare även de i slutet av september. Rekommenderade cirkapriser från 3 990 SEK.

Relaterade Artiklar