Svensk rekordsommar för Airbnb: En halv miljon  svenskar förväntas hantera sin resa via Airbnb
Hem NYHETER Svensk rekordsommar för Airbnb: En halv miljon svenskar förväntas hantera sin resa via Airbnb

Svensk rekordsommar för Airbnb: En halv miljon svenskar förväntas hantera sin resa via Airbnb

Publicerat av: Redaktionen

En halv miljon svenskar kommer att hantera sin resa via Airbnbs plattform under sommaren 2019.

Svensk rekordsommar för Airbnb: En halv miljon svenskar förväntas hantera sin resa via Airbnb 2Det visar ny data från Airbnb. Rekordsiffrorna baseras på perioden 21 juni-23 september 2019 och de visar att fler än 350 000 svenskar redan har använt Airbnbs plattform för hitta och boka sitt boende under perioden. Siffran förväntas öka till mer än 500 000 innan sommaren är över.

Den svenska ökningen drivs till stor del av förstagångsanvändare, vilka står för mer än var tredje bokning via Airbnbs plattform. Dessutom visar siffrorna att användarna kommer från fler än 1000 olika orter runt om i Sverige.

Så kallade “Staycations”, vilket innebär att semestra i sitt hemland har blivit allt mer populärt, och svenskarnas mest populära resmål via Airbnb i sommar finns i just Sverige. Var tredje bokning av en svensk person gäller ett boende i Sverige. Det innebär samtidigt att svenska Airbnb-värdar och deras närområden drar stor nytta av Airbnbs popularitet bland svenska resenärer.

De sommardestinationer som har ökat mest bland svenska resenärer procentuellt sett jämfört med förra året är (Det går fint att använda fotona i exemplen nedan. Vänligen kreditera fotografen enligt nedan i de fall det anges):

Svenska resenärer använder också Airbnb för att besöka autentiska platser som traditionellt inte definierats som turistresemål.

Detta understryks till stor del av listan på de städer som har den mest uppåtgående trenden bland svenska resenärer internationellt:

Svenska resenärer bidrar även ekonomiskt till de områden de besöker och har redan spenderat motsvarande 50 miljoner Euro på boende i sommar. Värdar behåller upp till 97 procent av intäkterna från uthyrningarna. Av värdarna på Airbnb är 1 av 7 pensionärer och 64 procent är kvinnor.

– Vi är glada att kunna välkomna så många förstagångsanvändare av vår plattform under denna rekordsommar för de svenska användarna, säger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe på Airbnb. Det blir allt vanligare att svenska gäster använder vår plattform för att resa inom sitt eget land och till nya destinationer runt om i världen. Då värdar behåller upp till 97 procent av priset de tar för sina boenden, innebär sommarmånaderna att många får ett välkommet ekonomiskt tillskott samtidigt som vi kan stödja hållbar turism både i Sverige och internationellt.

Relaterade Artiklar