STCC lanserar nytt EV-event med Skellefteå och Knutstorp i uppdaterad 2023-kalender
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK STCC lanserar ett nytt EV-event med Skellefteå och Knutstorp i uppdaterad 2023-kalender

STCC lanserar ett nytt EV-event med Skellefteå och Knutstorp i uppdaterad 2023-kalender

Publicerat av: Redaktionen

Skellefteå Drivecenter Arena är tillbaka i STCC-kalendern som årets andra tävling med ett unikt EV-event, medan stadstävlingen i Helsingborg flyttas till augusti och Falkenberg tar över premiären i en uppdaterad 2023-kalender.

Såväl tävlingen i Skellefteå som Knutstorp kommer att ha ett starkt elektrifieringsfokus där de senaste EV-modellerna (bil och lastbil) kommer att ställas ut och finnas tillgängliga för provkörning.

– Vi skapar ett starkt koncept tillsammans med våra samarbetspartners där vi erbjuder såväl företagsbesökare som racingfans en unik upplevelse som är fokuserad kring elektrifieringen av Sveriges fordonsflotta och motorsporten, säger Micke Bern, vd för STCC AB.

– Här kombinerar vi adrenalinfyllda STCC-tävlingar med fokus på den senaste EV-tekniken, provkörningar av nya modeller, medåkning och spektakulär underhållning. Planen är att vi ska utöka med fler av dessa event från 2024 och vidare.

Tävlingarna i Skellefteå och Knutstorp kommer att hållas över en dag, fredagar, den fjärde augusti och första september respektive.

– Vi har en stark tradition av motorsport i Norrland och likaså en kraftigt växande industri kring elektrifieringen av vårt samhälle, därför är detta upplägg med STCC rätt för oss. Vi har redan idag ett stort intresse från olika partners inom energi- och fordons-branschen och vi kommer avslöja mer detaljer inom kort, säger Jessica Karlsson, Marknad och Event, Drivecenter Arena AB.

– Det fanns ingen tvekan från vår sida att hoppa på det här projektet ihop med STCC. Att kombinera elektrifierad motorsport, satsning på ungdomar och ny EV-teknik är en ”perfect match” för oss. Vi ser fram emot att sjösätta och vidareutveckla det här konceptet tillsammans med STCC och våra företagspartners från och med 2023, säger Magnus Öhrström, vd och anläggningsansvarig för Ring Knutstorp.

Introduktionen av EV-eventen är en del av ett par nyckeländringar för STCC-kalendern 2023 där Falkenberg med klassiska Västkustloppet tar över premiären den 8-9 juli samtidigt som stadstävlingen STCC Head 2 Head Helsingborg flyttas till den 26 augusti.

– Vi har ett nytt datum för Helsingborg för att undvika en krock med Håkan Hellström-konserten där vi i stället får ett exklusivt datum i augusti som kommer ge oss mycket goda förutsättningar för publikfest, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Ändringen ger dessutom oss och teamen bättre förutsättningar att sjösätta den största förändringen av STCC sedan starten 1996 med konstruktionen av ett komplett startfält av helt nya elektriska tävlingsbilar.

En annan nyhet är att Ljungbyheds Motorbana kommer inleda 2023-säsongen med ett tredagars officiellt försäsongstest den 8-10 juni. Testet blir första gången som de nya elektriska 550-hästars STCC-tävlingsbilarna kommer köras publikt.

Första dagen (8/6) kommer vara öppen för media och publik, där bland annat över 1000 elever kommer att delta under en framtidsmässa tillsammans med STCC.

– Vi har inlett ett samarbete med skolor i Skåneregionen där vi kommer att ha över 1000 elever på plats för att få en insikt i elektrifieringen av såväl STCC som Sveriges fordonsflotta och vad det innebär för framtida karriärmöjligheter tillsammans med våra företagspartners, säger Ted Johansson, STCC.

STCC lanserar nytt EV-event med Skellefteå och Knutstorp i uppdaterad 2023-kalender– Det här programmet går hand i hand med vår satsning på återväxten i STCC, bland annat i samarbete med elektriska Junior SM-serien NXT Gen Cup. Vi jobbar hårt för att ta fram nya unga talanger vad gäller såväl förare som ingenjörer och mekaniker.

Totalt arrangerar STCC sju event och sex tävlingshelger från juni till september 2023.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar