Sommartid och efterlängtat ljus i svenska hem – men tekniken går inte alltid hand i hand
Hem NYHETER Sommartid och efterlängtat ljus i svenska hem – men tekniken går inte alltid hand i hand

Sommartid och efterlängtat ljus i svenska hem – men tekniken går inte alltid hand i hand

Publicerat av: Redaktionen

Nu är det sommartid och vi har ställt fram klockan.

Sommartid och efterlängtat ljus i svenska hem – men tekniken går inte alltid hand i hand 2Dagarna blir längre och det ökade solljuset är något som många väntat på länge. Att vi svenskar gillar ljus speglas bland annat i när vi väljer bostad. En undersökning som Novus gjort på uppdrag av Samsung visar att när svenskarna letar efter en ny bostad så är de viktigaste fördelarna med bostaden: stora rum (50%), mycket naturligt ljusinsläpp (49%), öppen planlösning (37%) och stora fönster (26%). Även om svenskarna verkar tycka att ljuset är en viktig del i hemmet är TV-apparater inte alltid anpassade efter detta vilket kan leda till problem.

Undersökningen visar nämligen att nästan fyra av fem har upplevt att ljus stör deras TV-upplevelse. Ljuset spelar även roll för TV:ns placering då var femte svarande uppger att de väljer placeringen av sin TV med hänsyn till ljuset. Undersökningen visar även på att mer än var fjärde respondent upplever att ljuset i det rum man har TV:n i ofta är för ljust.

– Vi vill att våra innovationer och produkter ska underlätta och förbättra människors liv och därför utgår vi alltid från hur människor bor och lever. Undersökningen visar tydligt att svenskarna är ett ljustörstande folk och då måste den tekniken man har i hemmet vara anpassad för att klara av både ljusa och mörka miljöer, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung i Norden.

Samsung har utvecklat QLED som är en teknologi som möjliggör för ett ljust rum och en TV att gå hand i hand, konsumenter behöver inte längre välja mellan att ha det ljust, eller titta på TV. Quantum Dot-tekniken möjliggör 100 procent färgvolym, och ger en detaljrik bild i både ljusa och mörka rum, vilket gör att placeringen av TV:n, och tidpunkten du väljer att titta på TV spelar mindre roll.

Ur ett inredningsperspektiv är QLED TV, och inte minst modellerna The Frame och Serif, anpassade för att på bästa sätt vara ett naturligt tillskott i inredningen. Både The Frame och Serif är unika TV:s som utöver sin funktion som TV kan användas som inredningsdetaljer. The Frame omvandlar din TV till ett konstverk, med mer än 1000 valbara digitala konstverk, och TV:n Serif, designad av Ronan and Erwan Bouroullec, går bortom den allmänna synen på hur en TV ska se ut. Serif TV definieras istället av dess form, där profilen skapar siluetten av ett versalt I. De nya Serif-modellerna kommer till marknaden under maj månad.

Relaterade Artiklar